Cautari Populare :
Adauga un anunt gratuit

3 motive pentru a apela la meditatii la matematica

poza
In scolile romanesti, accentul se pune in general pe materiile precum romana si matematica, iar multi dintre elevi si chiar unii parinti au tendinta de a-si pune intrebarea cat de folositoare sunt aceste domenii de studiu pe termen lung. Daca cei mai multi elevi nu participa cu prea mult entuziasm la orele de curs, cu atat mai putini sunt dispusi sa apeleze la meditatii la matematica atunci cand apropierea unui examen nu dicteaza nevoia.
 
Este nevoie in primul rand de educarea si informarea tinerilor in privinta importantei si avantajelor pe termen lung ale studierii anumitor domenii. Site-uri de genul www.centruldemeditatii.ro sunt dedicate intocmai schimbarii preconceptiilor care catalogheaza materiile de studiu precum matematica sau limba si literatura romana drept nefolositoare odata ce bancile scolii au fost parasite.
 
Dimpotriva, in cazul matematicii, stapanirea notiunilor de baza este necesara pe tot parcursul vietii unui adult, in situatii diverse, de la cele mai banale, la cerinte pentru locul de munca mult visat. Apelarea la meditatii la matematica poate ajuta la mai mult decat trecerea unui examen de bacalaureat sau de admitere.
 
1. Matematica din supermarket-uri – nu e vorba aici de calcularea sumei totale pentru a nu cadea in penibil atunci cand clientul se trezeste la casa ca nu are destui bani pentru a plati intreg cosul de cumparaturi. Acest tip de situatii pot fi rezolvate folosind calculatorul de pe telefonul mobil. Matematica poate ajuta in evitarea capcanelor de pe raioanele de reduceri, care sustin anumite promotii ce nu se regasesc in pretul afisat, spre exemplu promotii de unul + 1/2 gratuit in care in realitate pretul este acelasi cat pentru unul + 2/3 din pretul celui de al doilea produs. Multi cumparatori trec adesea cu vederea astfel de situatii si ajung chiar sa plateasca mai mult pentru produsele aflate la promotii decat pentru cele cu pret intreg.
 
2. Matematica in momentul in care se apeleaza la imprumuturi – imprumuturile acordate mult prea usor de banci sunt una din cauzele principale din spatele crizei economice care abia anul acesta pare sa dea semne de redresare. Bancile ofereau credite mult prea usor, iar cei mai multi clineti nu pierdeau timpul calculand daca isi vor putea permite rata pe viitor, nu doar in momentul incheierii contractului. S-a ajuns astfel la un procent ingrijorator de rau platnici care se afla in situatii periculoase de a pierde bunuri personale doar pentru ca nu au acordat cateva ore unor exercitii de matematica simple care ar fi putut pune in perspectiva situatia.
 
3. Matematica in cariera – cei care refuza orele de meditatii matematica motiveaza adesea ca nu intentioneaza sa se faca nici contabili si nici profesori de matematica, iar acesta este un argument absolut invalid. In realitate, este nevoie de cunostinte de matematica pentru majoritatea joburilor de viitor la care viseaza cei mai multi tineri. Inainte de a considera ca matematica este un subiect de studiu care isi pierde utilitatea odata ce bancile scolii au fost parasite, este bine de stiut ca si IT-isti, Web Builderii, Graphic Designerii si Game Designerii sau chiar si criminalistii au nevoie de matematica pentru a avansa in cariera.