Cautari Populare :
Adauga un anunt gratuit

Afla daca iti este necesar un congelator

poza

Desi majoritatea aparatelor frigorifice ofera de asemenea si un congelator in dotarea lor, uneori cu un spatiu de depozitare mai mic (vezi frigiderele cu o usa sau cele cu doua usi), alteori cu un spatiu de depozitare mai mare (combinele frigorifice), alegerea unui congelator separat ar trebui sa reprezinte un lucru mai mult decat obligatoriu, iar mai multe argumente pentru a intari aceasta afirmatie o sa primiti in randurile acestui articol.

 

Pentru inceput este nevoie sa facem o mica diferentiere intre congelator si lazile frigorifice care sunt mai mult decat asemanatoare in ceea ce priveste functiile oferite de acestea. In cazul congelatorului este bine de stiut ca deschiderea usii se face la fel ca la un frigider normal, in timp ce in cazul lazii frigorifice deschiderea este pe verticala.

 

Criteriul de diferentiere pe care l-am evidentiat mai sus, intre cele doua tipuri de aparate ce au ca rol congelarea alimentelor, este unul foarte important, de care trebuie sa tii cont atunci cand te hotarasti sa cumperi un astfel de aparat (in functie de acest lucru stabilesti si cum/unde il vei instala).

 

Un congelator poate fi considerat ca fiind ceva care vine in completarea frigiderului, fiind mai mult decat necesar in cazul celor care pastreaza congelate alimentele o perioada mai lunga de timp, iar aici ii dau ca exemplu pe cei care au casa la tara si pe perioada ierni se aprovizioneaza cu legume si fructe congelate, precum si cu diferite preparate din carne. Desigur, cel mai important rol pe care il are un congelator este acela a depozitare a carnii, mai ales pe perioada verii, dar utilitatea acestuia se va dovedi foarte mare in cazul mai multor tipuri de alimente.

 

Asadar, daca ai o familie mai numeroasa si care prefera sa pastreze alimentele congelate o perioada mai lunga de timp pana la consumarea totala a acestora sau care depozitateaza o cantitate mare de carne, atunci o astfel de achizitie este absolut necesara.

 

La fel este si in cazul in care ai un magazin mic si comercializezi alimente congelate, un astfel de aparat frigorific dovedindu-se a fi mai mult decat util, putem spune chiar mai util decat este o vitrina clasica.

 

Partea buna este ca pe congelator este suficient spatiu sa poti depozita un espressor care sa-ti prepare dimineata cafeaua cea sfanta :). Dar inainte de a-ti comanda si un aparat de facut cafea, citeste aici mai multe pareri despre espressoare. ;)