Cautari Populare :
Adauga un anunt gratuit

Angajat sau sef? Munca de acasa–pro si contra

poza
Pentru mulþi dintre noi, spaþiul ideal de muncã este chiar propria casa. Fie cã lucrezi de acasa pentru alta companie sau ai propria afacere, libertatea de a-ti face propriul program sunã ca un vis.
 
Aaadar, cum sã faci visul sã devinã realitate? Eati pregãtitã sã fii propriul tãu aef? Rãspunde la urmãtoarele întrebãri ca sã vezi dacã într-adevãr acest stil de viaþã ti se potriveste.
 
Te poti baza pe tine însãti?
 
Unul dintre marile mituri legate de cei ce lucreazã de acasã, este faptul cã este un lucru temporar, pânã îsi gãsesc un job ”real”. În ceea ce îi priveste pe unii dintre noi, este adevãrat, însã alþii sunt individualisti din nastere. Fie cã au ales sã lucreze independent, fie cã au ajuns fãrã voie sã lucreze de acasã, au realizat cã le place. Te pricepi în managerierea propriului timp? Respecti toate planurile fãcute?
 
Îti place varietatea?
 
Oamenii care lucreazã de acasã, se plictisesc foarte repede de monotonie. Preferã sã îsi aleagã lucruri mai grele dar noi de fãcut, decât sã le repete pe aceleasi la nesfârsit. Munca individualã aduce în mod constant expunerea cãtre noi proiecte si locuri, si de asemenea posibilitatea de a cunoaste oameni noi.
 
Te intereseaza sa înveti lucruri noi?
 
Cei ce lucreazã de acasã pot acumula în mod constant cunoºtinþe noi prin alegerea unor proiecte interesante si care sã îi punã la încercare. De fapt este o necesitate sã înveþi lucruri noi, pentru a rãmâne competitiv si a atrage noi clienþi.
 
Vrei un echilibru intre viaþa personala si cea profesionala?
 
Vorba aia: ”o viata avem”, si multi oameni care opteaza pentru independenta sunt în cautarea unui mix mai buna între vietilor lor personale si cele profesionale. Atunci când tu esti cel care îsi face programul, este mai uºor sã îþi faci timp pentru familie, hobby-uri, muncã voluntarã si alte interese personale. O parte din frumusetea de a lucra fara sef, este faptul ca poti lucra cand vrei (cand este nevoie).
 
Te-ai saturat de politica firmei?
 
Multi sustin ca deoarece nu trebuie sã respecte politica vreunei firme, este minunat sa lucrezi de acasa. Se pot concentra asupra muncii, fara sa îsi ocupe majoritatea timpului incercand sã nu incalce reguli.
 
Acest stil de viata îti poate aduce satisfactie financiara?
 
Initial, majoritatea celor ce isi încep o cariera de freelancer sau sa lucreze de acasã, o sã simtã o scadere a veniturilor. Fa-ti calculele necesare sa vezi ce cheltuieli poti scadea, si vezi de ce anume ai avea nevoie ca sã poti începe a nu uita cã pentru lucrul de acasã sau propria afacere, s-ar putea sã ai deja cele necesare, cum ar fi un calculator, o adresã de e-mail si un numãr de telefon.