Cautari Populare :
Adauga un anunt gratuit

Avantajele platii politelor de asigurare auto RCA obligatorii in rate

poza

Stiti cu totii ca de ceva timp fiecare proprietar de un autovehicul este obligat sa incheie un contract pentru o asigurare auto RCA obligatorie. Daca pana acum polita auto RCA nu se putea plati in rate, un nou proiect de lege al asigurarilor auto, prevede posibilitatea platilor politelor RCA in rate lunare.

 

Pe durata contractului, acestea se vor reinnoi luna de luna automat, iar in cazul in care doriti sa schimbati asiguratorul aveti obligati sa anuntati cu cel putin 30 de zile, inainte ca asigurarea RCA sa expire, compania cu care ati incheiat practica.

 

Plata politelor de asigurare RCA in rate are atat avantaje cat si dezavantaje. In primul rand proprietarii ar putea plati mult mai usor ratele, fara a mai fi nevoiti sa faca un imprumut pentru a o plati, insa pretul ar fi mai mare decat daca alegeti sa o platiti pe intreaga durata a anului.

 

De asemenea, este de analizat situatia in care proprietarul hotaraste sa nu mai plateasca rata lunara. In acest caz asiguratorul va putea lua decizia pentru blocarea si anularea politei sau in cazul in care asigurarea auto va fi valabila pana la expirarea a celor 12 luni, atunci compania va putea recupera banii prin executarea clientului.

 

Totodata, noul proiect de lege prevede plata asigurarilor auto RCA in rate doar in cazul in care aceasta a fost incheiata pe un an. Ramane de vazut si analizat alianeatul in care proprietarul de autovehicul isi va putea repara masina pe propria asigurare si care sunt cazurile in care acest lucru va putea fi posibil.a