Cautari Populare :
Adauga un anunt gratuit

Patine de gheata pentru copii nostri

poza
Venirea sezonului rece ne deschide pofta pentru sporturile de iarna cum ar fi patinajul si schiatul. Incepand din decembrie majoritatea patinoarelor sunt deschise pana la sfarsitul lunii februarie, asadar profitati din plin cu intreaga familie de clipele mirifice oferite de acest sport extrem de placut. Va  prezentam in acest articol cateva aspecte legate de patinele de copii si achizitia lor.
Chiar daca majoritatea patinoarelor pun la dispozitia doritorilor contra cost patine, nu le recomandam copiilor nostri, in primul rand nu e igienic purtarea lor la comun si al doilea rand copilul nefiind obisnuit cu ele va creste considerabil riscul accidentelor. Asadar pentru copii dumneavoastra sacrificati cativa banisori din bugetul familiei achizitionandu-le propria pereche de patine.
Patinajul, sport asemanator celui pe role, dar e mult mai dificil deoarece lama patinelor aluneca in ambele directii spre deosebire de sina rolelor care se deplaseaza unidirectional, asadar incepatorii vor avea probleme in a-si mentine echilibrul, cazaturile fiind frecvente. Recomandam copiilor dar si celorlalti amatori inaintea patinajului sa invete mersul pe role.
Doua sporturi extrem de frumoase au la baza patinajul, anume patinajul artistic care pune in valoare imaginatia si creativitatea sportivului de a executa salturi si piruete intr-o forma artistica dupa un fundal muzical si hockey-ul, sportul rege al canadienilor destinat barbatilor in care jucatorii ce formeaza doua echipe trebuie sa introduca mingea in poarta adversa cu ajutorul croselor, minge denumita si puc. Copilul indrumat de mic de parinti catre patinaj va avea ocazia sa-si aleaga unul dintre aceste sporturi si sa i se dedice.
Achizitia patinelor
O pereche de patine nu costa o avere, in jur de cateva sute de lei, iar achizitia lor e de dorit sa fie din magazine sport specializate care comercializeaza marfa unor branduri respectate in domeniu: Worker, Head, Roces, Roxa, Rollerblade etc. Patinele se aleg cu un numar mai mare decat incaltamintea uzuala, iar pentru copii se gasesc patine reglabile a caror gheata se ajusteaza in lungime prin apasarea sau invartirea unui buton, astfel ele se vor purta fara probleme cateva sezoane la rand. Suplimentar, pentru copii gasiti in aceste magazine si role patine 2 in 1 la care printr-un mecanism simplu sina de role se schimbata cu cea a patinelor pastrand aceleasi ghete.
Lama patinelor are doua muchii despartite de o adancitura, muchii ce la achizitie trebuie sa fie perfect ascutite, oricum va fi necesara ascutirea lor dupa un numar de 30 – 40 de ore de utilizare in functie calitatea materialului si felul cum sunt manevrate. In varf lamele patinelor prezinta zimti necesari executarii piruetelor si altor scheme spectaculoase. Se recomanda lame din otel inoxidabil, astfel va fi necesara stergerea lor dupa utilizare si dispunerea unei protectii de plastic pentru evitarea aparitiei ruginii.
Gheata patinelor e de preferat sa fie anatomica cu  interior ce se muleaza perfect pe talpa piciorului nelasand nici un spatiu intre acesta si gheata, goluri incomode ce duc la formarea bataturilor pe piele.
Entorsele destul de frecvente in patinaj sunt evitate daca glezna e sustinuta ferm de gheata, de aceea patinele cu sistem Ankle Safe in traducere “glezna sigura” fixeaza bine piciorul in gheata evitand  astfel luxatia articulatiei.
Magazinul de patine Pitisport va ofera toata gama la preturi lipsite de concurenta: patine copii, artistice, de gheata si pentru hockey. Vizionati online acest site si un personal cu experienta va va indruma in alegerea perechii potrivite.