Cautari Populare :
Adauga un anunt gratuit

Senzorii – principala componenta a unui sistemului de alarma

poza

Sistemele de alarma nu pot functiona fara senzorii care detecteaza unde exista probleme. Sunt foarte numeriosi si diversi, aproape pentru orice tip de urgenta. Insa, nu oricine stie sa-i utilizeze, sau chiar sa-i monteze. Pentru cei care nu stiu sa ii foloseasca, in acest articol vom prezenta pasii pentru montarea senzorilor unui sistem de alarma. Echipa SKUT.ro ne-a facut o lista cu tipurile de senzori pe care ii putem folosi la un sistem de alarma.

Cei mai des intalniti sunt senzorii PIR. Indeplinesc un rol simplu si important. Ei ajuta la detectarea miscarii si transmit semnale atunci cand cineva se misca in prezenta lor. Acestia se pot seta sa nu depisteze miscarile intr-un anumit interval orar, atunci cand stiti ca familia dvs se afla acasa, iar in legatura cu animalele, senzorii PIR nu pot detecta miscarea venind de la cineva care are o greutate mica. Pentru a nu detecta animalele este nevoie de un senzor PIR cu imunitate la animale.

Un alt tip de senzor este cel magnetic, amplasat deasupra usii care monitorizeaza numarul de persoane care intra si ies dintr-o institutie sau locuinta. Sau daca usa locuintei este lasata deschisa mai mult timp vor fi in stare sa va avertizeze pentru a inchide usa.

Senzori foarte importanti sunt si cei de apa, care trebuie montati in zonele cu risc mare de inundatie, cum ar fi subsolurile sau toaletele. Acestia se declanseaza in momentul in care apa ajunge la un anumit nivel si va trimite semnale catre centrala de alarma pentru a opri ori apa ori curentul, automat.

Senzorul de fum este ceva mai complex decat cele mentionate mai sus, deoarece poate detecta mai multe tipuri de fum. Fiind vorba de detectarea gazelor nocive, poate fi montat oriunde, dar de preferat in zonele unde riscul este mai ridicat. Este un senzor foarte important, deoarece ne salveaza de la o explozie majora in contactul cu lumina becului.

In sfarsit, senzorul pentru geamurile sparte vorbeste de la sine. Infractorii prefera intrarea pe geam, deoarece este mai usora. Insa acest senzor, imediat cum geamul a fost spart transmite semnale catre dvs.

Comunicatorul GSM este cel care te va ajuta sa primesti de la distanta informatii cu privire la casa ta si la sistemul de alarma. Acesta va permite sa introduceti un numar de telefon sau mai multe pentru contact rapid in caz de alarma. In functie de zgomot sau intensitate veti sti ce aveti de facut.

Daca vrei sa afli mai multe, vezi acest link ce contine informatii detalitate despre toate componentele unui astfel de sistem de alarma si despre cat de util este pentru locuinta ta.

Toate acestea fiind spuse, senzorii au locul lor bine stabilit unde trebuie sa fie montati. Pentru functionarea buna a sistemului de alarma, montarea senzorilor este foarte importanta. Daca stiti ca nu va pricepeti, intotdeauna puteti apela la specialisti sau sa rugati firma de unde ati achizitionat sistemul de alarma sa va ajute in montarea sa. Riscati sa pierdeti garantia sau sa nu faceti un sistem echilibrat.