Cautari Populare :
Adauga un anunt gratuit

Tell-uri si citirea adversarilor in poker

poza
Tell-urile sunt indicii referitoare la puterea mainii pe care un jucator o detine. Interpretate corect, tell-urile ne pot ajuta mult in timpului unei partide de live poker. Gesturile adversarilor si felul in care se uita la carti pot fi realizate in mod intentionat sau inconstient si este foarte important sa stim sa recunoastem diferenta dintre acestea.
 
Tell-uri realizate involuntar
 
Nervozitate
Uneori, cand sunt nervosi, unii oameni isi plimba mana prin par, isi tin bratele incrucisate sau isi misca mult picioarele. Diferentele dintre o stare reala si una falsa de nervozitate sunt usor de observat. O stare de nervozitate manifestata de un jucator prin diverse actiuni denota faptul ca acesta detina o mana puternica.
 
Imbracaminte
Modul in care este imbracat un om poate spune multe despre acesta si stilul sau de joc. Spre exemplu, daca este un adversar retras sau daca prefera sa joace agresiv.
 
Aranjarea jetoanelor
Un jucator de poker care isi aranjeaza jetoanele cu mare atentie poate fi un jucator tight, in timp ce unul caruia nu ii pasa de aranjarea lor poate fi un jucator loose-agresiv.
 
Acoperirea gurii cu mana
Cand un jucator realizeaza acest gest, inseamna ca isi ascunde emotiile provocate de detinerea unei maini slabe, nedorind sa se dea de gol.
 
Acoperirea cartilor
Cand un jucator primeste carti foarte bune, se uita la ele si apoi le acopera rapid cu mainile, ca si cum le-ar proteja.
 
Timpul de pariere
In general, daca un jucator pariaza imediat ce arunca o privire la cartile din mana, inseamna ca actiunea este sincera. Daca ar fi realizat un bluff, jucatorul ar mai fi asteptat putin pana sa parieze, pentru a nu ridica suspiciuni asupra intentiei sale.
 
Modul de pariere
Modul in care un jucator anunta un pariu poate indica informatii despre mana pe care o detin. De exemplu, daca un jucator detine o mana slaba acesta isi va anunta pariul pe un ton autoritar, pentru a-si determina adversarii sa se retraga. Daca un jucator detine o mana puternica si doreste sa fie platit, va anunta pariul pe un ton cat mai normal, pentru a nu le da nimic de inteles adversarilor.
 
Tell-uri realizate in mod intentionat
 
Slowplay
Aceasta este o tactica aplicata atunci cand detinem o mana puternica si dorim sa ne facem adversarii sa creada ca avem o mana slaba, pentru a-i determina sa parieze mai mult. Aceasta tactica se manifesta in general prin adoptarea unei pozitii plictisite a corpului, cu umerii lasati in jos.
 
Bluff
Aceasta strategie este aplicata cand vrem sa ne facem adversarii sa creada ca detinem o mana puternica, in timp ce detinem o mana slaba sau chiar nimic. Daca un jucator isi pregateste jetoanele pentru a paria inainte de a fi randul sau inseamna ca pregateste sa joace la cacealma, dorind sa intimideze.