Cautari Populare :
Adauga un anunt gratuit

5 sfaturi simple pentru un ciclist incepator

poza

Iubești ciclismul, dar dacă ești încă la început în acest sport atunci cu siguranță mai ai de aflat multe secrete despre mersul pe biciciletă în mod profesionist, să zicem. Este posibil ca atunci când te urci pe bicicletă să nu realizezi că nu ai cea mai bună postură, că anvelopele nu sunt suficient de umflate (sau sunt ujmflate prea tare) sau că nu-știu-ce-piesă este pe cale să cedeze. Este perfect normal să ți se întâmple asta și nu trebuie să te descurajezi. Fiecare am trecut printr-o astfel de perioadă, însă în cele din urmă dragostea pentru ciclism a triumfat și așa se va întâmpla și în ceea ce te privește. Pentru ca începutul să îți fie mai ușor, totuși, iată câteva sfaturi pentru începători pe care să le urmezi dacă vrei să pătrunzi încă puțin în lumea fascinată a acestui sport.

 

1. Relaxează-te

 

Cel mai important sfat pe care trebuie să îl urmezi. Neapărat. Nu trebuie să dai socoteală nimănui, ci doar să te bucuri de o plimbare relaxantă cu bicicleta. Mergi încotro vezi cu ochii, golește-ți mintea de gânduri negre și bucură-te de libertate.

 

2. Învață să repari o pană

 

Al doilea, cel mai important sfat, după cel de mai sus. Dacă te trezești în mijlocul pustiului, doar tu și bicicleta, ar fi cam dificil să apelezi la cel mai bun prieten pentru a te ajuta cu pana. Învață să te descurci singur și vei căpăta mult mai multă încredere în abilitățile tale de ciclist.

 

3. Împrietenește-te cu magazinele de biciclete

 

Și service-urile specializate. O bicicletă necesită destul de multă atenție și multe operațiuni de întreținere și reparații, în special dacă mergi cu ea pe munte sau pe trasee mai lungi, în afara orașului. După fiecare astfel de cursă este posibil să trebuiască să înlocuiești vreo piesă, așa că împacă-te cu ideea și împrietenește-te cu vânzătorii de la magazine și mecanicii de la service-uri. Vor deveni cei mai buni prieteni ai tăi.

 

4. Fă-ți prieteni

 

Alții în afară de cei de mai sus. Găsește oameni la fel de pasionați de ciclism ca și tine, organizați trasee și distrați-vă pe cinste.

 

5. Atacă dealurile

 

Ți-e teamă că nu vei face față dealului acela înfricoșător de pe traseul pe care vrei să îl parcurgi? Nu te mai gândi prea mult la asta și acționează. Ia-ți inima în dinți, pedalează cu spor și învinge panta. Chiar dacă ești începător, cu exercițiu și multă voință vei putea parcurge și trasee din cele mai dificile. Acestea fiind spuse, învață să nu te mai scuzi că ești începător. Așa cum spuneam și la început, fiecare am trecut prin această etapă (fie că în ciclism sau nu), însă faptul că ești la început nu trebuie să reprezinte o scuză pentru lene, teamă și lipsă de încredere. Fii optimist, încearcă, nu te da bătut și în curând vei pedala cot la cot cu amicii tăi mai experimentați.