Cautari Populare :
Adauga un anunt gratuit

6 aspecte care anunta ca geamurile termopan sunt defecte

poza

Geamurile de termopan reprezinta o necesitate si nu un moft, intrucat sunt calitative si totodata durabile. Atunci cand sunt ingrijite corespunzator, ele pot fi utilizate chiar si pana la 10 ani.

 

Exista situatii in care pot aparea diferite defectiuni, insa specialistii de la www.reparatiitermopane-pvc.ro, care sunt familiarizati cu toate aspectele ce tin de geamurile de termopan au realizat un top al celor mai importante lucruri care pot anunta ca geamurile sunt defecte si ca se impune apelarea la o echipa care se ocupa de reparatii termopane.

 

Geamurile nu mai ajuta la izolarea fonica

 

Daca se observa ca atunci cand geamurile sunt inchise, ele nu mai au capacitatea de a izola fonic, inseamna ca exista o problema. In primul rand, trebuie analizate geamurile foarte bine, pentru a se descoperi care este cauza pentru care geamurile nu mai izoleaza fonic, dar si care sunt actiunile ce trebuie intreprinse in vederea rezolvarii problemei.

 

Izolare termica nu se mai simte

 

In mod normal, geamurile de termopan au capacitatea de a izola termic, adica de a nu permite caldurii sau frigului sa patrunda in casa. In cazul in care acest lucru nu se mai intampla, inseamna ca este un semn care anunta o defectiune. Indicat este ca problema sa fie rezolvata cat mai repede, astfel incat sa nu se agraveze si sa nu se ajunga la nevoia de inlocuire totala a geamurilor.

 

Utilizarea fortei pentru deschiderea geamurilor de termopane pvc

 

Atunci cand oamenii sunt nevoiti sa foloseasca forta pentru a deschide geamurile termopane PVC, cel mai probabil inseamna ca manerele sunt blocate si ca a aparut o defectiune. Practic, feroneria este afectata, fie din cauza uzurii, fie din cauza utilizarii improprii a geamurilor de-a lungul timpului. Manerele pot fi reglate si gresate, pentru a functiona corespunzator, insa ulterior se impune o atentie sporita in ceea ce priveste utilizarea lor.

 

Patrunderea ploii in interior

 

Un alt semn care anunta ca geamurile sunt defecte este ca atunci cand ploua, apa patrunde in interior. Acest lucru nu ar trebui sa se intample niciodata. Cel mai probabil, garnitura s-a uzat si trebuie inlocuita, pentru ca totul sa revina la normal.

 

Sistemul de dubla deschidere nu mai functioneaza

 

In mod normal, ferestrele si usile de termopan se pot deschide atat larg, cat si pe verticala. Daca se intampla ca geamurile sa nu mai poata fi deschise decat intr-o singura directie, cel mai probabil s-au defectat. Singurii care pot spune daca este nevoie de reparatii sau de o vizita intr-un magazin de termopane in acest caz sunt specialistii care se ocupa de regula de astfel de cazuri!

 

Balamale roase sau urme de patinaj

 

Persoanele care observa ca balamalele de la geamuri sunt roase ori au aparut urme de patinaj, trebuie sa caute o echipa de specialisti, pentru a rezolva problema, inainte ca aceasta sa se agraveze. In astfel de situatii, daca nu se iau masurile necesare, se poate ajunge in situatia in care geamurile sa nu mai poata fi deschise in mod normal.

 

Geamurile de termopan trebuie ingrijite in permanenta, pentru a se evita situatii neplacute. De asemenea, detaliile mentionate mai sus trebuie analizate in permanenta, pentru a se evita inlocuirea completa a geamurilor!