Cautari Populare :
Adauga un anunt gratuit

Asigurarile de locuinte si bunuri: necesare sau obligatorii?

poza

Asigurarile de locuinte sau asigurarile de bunuri reprezinta unele dintre cele mai avantajoase investitii pe care le puteti face. Incendiile, exploziile, fenomenele naturale si calamitatile sunt cateva din evenimentele neplacute ce va pot face sa pierdeti tot ce aveti. Furtul este, de asemenea, un pericol din ce in ce mai frecvent care va pune in primejdie locuinta si bunurile de valoare. Incheind o polita de asigurare de locuinte sau bunuri veti fi protejat de astfel de riscuri majore
 
 
Ce reprezinta asigurarile de locuinte si bunuri?

Asigurarile de locuinte si asigurarile de bunuri sunt acele investitii prin care persoana asigurata beneficiaza de anumite despagubiri in caz de furt, incendiu, explozie, calamitati naturale etc. Societatatile de asigurari nu sunt obligate sa plateasca asiguratului intreaga suma necesara refacerii situatiei financiare pentru ca in contract exista prevederi care limiteaza suma asigurata in functie de gravitatea daunelor. Valoarea la care se declara locuinta este si ea un criteriu de care se tine cont atunci cand societatile de asigurari ofera despagubiri.

Asigurarile de locuinte sunt obligatorii in momentul in care ati solicitat un credit bancar, iar garantarea acestuia catre banca o reprezinta locuinta. Aceasta este singura situatie in care sunteti obligati sa incheiati o polita de asigurare de locuinta sau bunuri. Daca nu va aflati in situatia mentionata, incheierea unui polite de asigurare ramane la latitudinea dumneavoastra.   
Societatile de asigurari si preturile stabilite pentru asigurarile de locuinte si bunuri

Asigurarea locuintei si a bunurilor dumneavoastra se face in orice perioada a anului in cadrul societatilor de asigurari. In functie de riscurile pe care vreti sa le asigurati, societatile specializate in acest domeniu va pun la dispozitie mai multe pachete de oferte si preturi. Tarifele pentru incheierea unei asigurari de bunuri si de locuinte variaza si in functie de notorietatea sau de politica interna a societatilor de asigurari. De aceea, este bine sa comparati ofertele si sa o alegeti pe cea care raspunde cel mai bine nevoilor si posibilitatilor dumneavoastra financiare.

In general, costul unei polite de asigurare a locuintei si bunurilor variaza de la aproximativ 100 de euro la cateva mii de euro (in cazul vilelor) pe an, in functie de valoarea spatiului asigurat, dar si de riscul asigurat. Exista societati de asigurari care stabiliesc tarifele si in functie de zona in care se afla apartamentul, vila sau casa ce urmeaza sa fie asigurata.
Sfaturi Info-ghid:

Asigurarile de locuinte si bunuri nu sunt costisitoare in raport cu pericolele existente la tot pasul. Furtul, calamitatile naturale sau exploziile sunt cateva din argumentele care sustin necesitatea incheierii unei polite de asigurare a locuintei sau a bunurilor.