Cautari Populare :
Adauga un anunt gratuit

Beneficiile unei case la gri sau la rosu

poza

Indiferent cine suntem, ce facem sau cum ne traim viata, toti avem un lucru in comun: toti ne dorim sa avem o casa, un loc al nostru care sa ne defineasca, in care sa ne simtim confortabil si in siguranta, in care sa ne construim amintiri si o familie.

 

Si chiar daca un apartament cu 3-4 camere intr-un cartier linistit nu suna deloc rau, cred ca in ultimii ani tot mai multi romani s-au molipsit de febra traiului la casa, fie ca vorbim despre o casa in oras sau in comune adiacente.

 

Tot mai multi dintre romani, fie tineri, care abia pun bazele unei familii, sau trecuti de prima tinerete, care s-au saturat de traiul la bloc, se orienteaza catre posibilitatea de a achizitiona/construi o casa.

 

Pentru cei care detin un teren, fara discutie cea mai buna optiune este de a construi casa de la zero. In acest fel toate deciziile legate de ridicarea casei visurilor tale iti apartin in totalitate: incepand cu contractarea firmei de constructii si pana la alegerea designului, fundatiei, materialelor utilizate, tu hotaresti cine, cum si cu ce iti construieste casa.

 

Celor mai putini norocosi, adica cei fara un teren la dispozitie, le ramane optiunea de a cumpara o casa. In functie de necesitati si de situatia actuala a fiecaruia, exista mai multe optiuni: de obicei cei care renunta la apartament pentru o casa, vor cauta sa achizitioneze o casa gata de locuit, cu toate finisajele, adica la cheie. Poti avea noroc si sa gasesti ceva chiar pe gustul tau, dar de cele mai multe ori facem multe compromisuri si din start ne gandim la modificarile pe care le vom face atunci cand vom da de bani.

 

De aceea, pentru cei care doresc sa isi puna amprenta pe viitoarea lor casa, si care nu sunt presati sa se mute imediat in noua locuinta, constructorii vin cu oportunitatea, mult mai ieftina, de a achizitiona o casa la "la gri" sau "la rosu".

 

Pe scurt, casa "la gri" este locuinta care nu dispune de finisaje interioare, dar care este tencuita, are tamplarie termoizolantă si retele de electricitate ori retele de apă pentru obiectele sanitare, care costa cu aproximativ 30-40% mai putin decat o casa la cheie, si care este o solutie buna pentru cei care nu dispun de o suma foarte mare pentru achizionarea unei case. Proprietarul isi alege dupa bunul gust gresia, faianta, parchetul si obiectele sanitare, care de cele mai multe ori nu sunt de cea mai buna calitate in cazul caselor la cheie. Atentie insa: cei care iau in calcul o casa la gri, trebuie sa discute de la bun inceput cu firma de constructii pentru a stabili daca locuinta pe care o ofera spre vanzare respecta toate dotarile impuse de conceputul de constructie "la gri".

 

Varianta cea mai ieftina a unei constructii este casa "la rosu", care nu va avea finisaj de nici un fel, nici geamuri si nici acoperis, tevi de apa, de gaze sau instalatie electrica. Practic, desi poti da chiar si numai 10.000 euro pe o casa la rosu, aceasta nu este decat un schelet, pe care tu va trebui sa il imbraci. Asta inseamna sa apelezi in primul rand la serviciile unei firme de constructii profesioniste care sa iti asigure toate serviciile si lucrarile in materie de constructii case de care ai nevoie pentru a transforma acea constructie goala in caminul tau. O firma specializata, cu o echipa de profesionisti care sa iti asigure toate tipurile de lucrari, de la tencuiala si zugraveala, la finisaje si amenajari interioare, montari ferestre si geamuri, instalatii electrice si sanitare, etc. iti va reduce considerabil costurile, decat daca ai contracta toate aceste lucrari la mai multe firme de constructii sau echipe de lucratori independenti.