Cum poti gestiona crizele copilului care apar atunci cand ii iei telefonul?

Ecranele, fie ele telefoane, fie ele tablete sau televizoare, sunt peste tot: agatate pe perete, puse pe masa sau strecurate in buzunar. Deci poate sa fie destul de dificil pentru un copil sa se detaseze de ele. Iata deci care sunt sfaturile de care sa tii cont pentru a gestiona acest lucru fara nervi.
In calitate de parinte, nu trebuie sa uiti un lucru: esti un model, o oglinda pentru copil, deci acesta va face ceea ce faci si tu: daca va remarca faptul ca stai la telefon in timpul mesei, va face si el asta. Sau nu i se va parea corect faptul ca i se restrange accesul la telefon.
Oare de ce apar aceste crize?
Daca copilul tau isi pierde cumpatul atunci cand este timpul sa inchida ecranele, este posibil sa fi dezvoltat o forma de dependenta de ecrane, dar asta nu este tot. Studiile arata ca, atunci cand copiii sunt rupti brusc de ecrane, ei simt ceva asemanator durerii. Pentru a evita crizele, cel mai bine este sa eviti deconectarea consolei sau luarea brusca a tabletei din mainile celor mici.
Regulile trebuie sa fie respectate in mod constant. Regulile cu privire la ecranele trebuie sa fie clare si respectate in mod constant. Trebuie mentinute si respectate, deci daca zici inca 30 de minute de Switch, nu trebuie sa fie nici 25, nici 35. Daca regulile nu sunt coerente sau constante, copilul va ajunge sa fie frustrat.
Urmarirea interdictiilor
Uitam prea des ca filmele, serialele TV si jocurile video au limite de varsta si, din pacate, acestea sunt rareori respectate. Si totusi, daca exista, este pe buna dreptate: Oamenii de stiinta au decis ca toti copiii sub 12 ani nu pot juca Fortnite, deoarece creierul nu este capabil sa faca fata dependentei, violentei…si nu au decis asta degeaba.