Cautari Populare :
Adauga un anunt gratuit

Cum stii daca produsele de igiena si curatenie folosite sunt eco

poza

Saptamanal, in tarile dezvoltate se folosesc cel putin intre 5 si 7 tipuri de produse de igiena si curatenie diferite. Impactul acestora asupra mediului inconjurator dar si a sanatatii intregii familii este adesea un detaliu la care foarte putine persoane se gandesc. Un detergent de curatat podele obisnuit spre exemplu, contine un numar de substante toxice ce se evapora in aer putand fii inhalate. Printre cele mai des intalnite efecte negative asupra sanatatii pe care le au agentii de curatenie obisnuiti si chimicalele pe care acestia le contin se numara astmul, dermatita de contact, arsuri ale pielii si ochilor sau inflamatii in functie de modul in care se intra cu contact cu acestea, iar pe termen lung pot fi un factor in dezvoltarea unor probleme grave de sanatate precum infertilitatea, cancerul sau bolile de inima.

 

Cea mai buna modalitate de a proteja sanatatea familiei dar si mediul inconjurator este trecerea la produse de igiena si curatenie certificate ecologic precum cele din gama Attitude disponibile in farmacia online Prima Drogherie (vezi site). Din nefericire, interesul crescut pentru produsele bio si eco reprezinta si o oportunitate de profit pentru companii mai putin de incredere, de aceea cumparatorul trebuie sa fie mereu atent in momentul in care cumpara un produs verde sau eco. Urmand cateva sfaturi si precautii se poate face usor distinctia intre produsele certificate eco in realitate si variantele comerciale a caror reclame nu corespund cu continutul produsului.

 

1. Atentie la specificatiile de pe eticheta - Produsele eco au specificatii clare pe eticheta, limbajul vag lasand loc de interpretare si aparand in general pe produsele care nu sunt in realitate certificate eco. Spre exemplu, un produs "natural" poate face referire la unul sau cateva ingrediente naturale din compozitie, neeliminand posibilitatea ca acesta sa contina si factori de natura toxica. Pe de alta parte, textul "contine 100% ingrediente naturale" este foarte clar si nu poate fi interpretat, astfel ca nu se pot strecura si ingrediente periculoase in compozitie.

 

2. Trebuie cunoscuti termenii de specialitate - Termenii folositi atunci cand se vorbeste despre produse eco sau produse "verzi" sunt destul de diferiti, iar fiecare are o definitie standard pe care companiile sunt obligate sa o urmeze pentru a obtine certificatele verzi. Acesti termeni sunt "organic", "100% natural" sau "non-toxic", printre altii. Atentie la intelesul fiecarui termen, spre exemplu un produs care nu este toxic nu este in mod neaparat 100% natural.

 

3. Produsele eco reale sunt intotdeauna certificate - Nici o reclama si nici un text de pe ambalaj sau de pe eticheta nu au nici o valoare fara o certificare clara eco. Aceste certificari sunt acordate de societati ce nu au legatura in vre-un fel cu companiile, iar pentru a le obtine, companiile trebuie sa demonstreze si sa testeze extensiv produsul sau produsele comercializate. Fiecare certificat obtinut de un produs de igiena si curtatenie reprezinta o garantie de incredere ca acesta este sigur nu doar pentru mediul inconjurator ci si pentru sanatea intregii familii. Fiecare zona geografica are propriile certificatii, spre exemplu EcoLogo in Canada sau Green Seal in Statele Unite. Este o idee buna ca inainte de a folosi produsul sa se faca o scurta cercetare si in ceea ce priveste certificatul ecologic al acestuia si grupul care il acorda.