Cautari Populare :
Adauga un anunt gratuit

Generatoare electrice: generator de 5 kw si 10 kw

poza

Dispozitiv care produce curent electric, pornind de la o alta forma de energie, generatorul electric este instrumentul fara de care alimentarea cu electricitate nu ar fi posibila. De-a lungul timpului, au fost testate mai multe variante in vederea construirii unui generator electric, majoritatea implicand folosirea unor magneti performanti care sa creeze campul magnetic necesar.
 
 

Un mic istoric al generatoarelor
 

In 1866 H.Wilde este cel care construieste primul generator comercial pentru alimentarea lampilor destinate iluminatului interioarelor. Utilizarea curentului electric ia amploare la sfarsitul secolului al XIX-lea si odata cu aceasta creste si ,,razboiul'' dintre curentul continuu si curentul alternativ. In zilele noastre, generatoarele electrice sunt din ce in ce mai utilizate, atat in sectorul industrial, cat si in cel casnic.Acest lucru se datoreaza faptului ca asigura o sursa de energie independenta ce a condus la ameliorarea aparatelor de-a lungul vremii.

 

Tipuri de generatoare
 

Pe piata de profil se vorbeste de mai multe tipuri de generatoare electrice precum monofazat, trifazat, monofazate cu automatizare, trifazate cu automatizare, generatoare de sudura. Importanta este si puterea unui generator. Fie ca vorbim de un generator 5kw sau de un generator 10 kw, piata propune o diversitate de modele si marci. In functie de caracteristicile aparatelor si de preturi puteti alege generatoare Kipor, Tresz, Pramac, Stager, generatoare Artek, Genpower. Inainte de achizitionare trebuie sa luati in calcul specificatii tehnice care tin de tensiunea nominala, frecventa, motorul, capacitatea cilindrica, tipul de combustibil, sistemul de pornire, turatia, capacitatea rezervorului, nivelul de zgomot, numarul de faze, sistemul de racire.
 

Profesionistii stiu ca un generator electric are nevoie  si de un panou de automatizare, care indica printre altele tensiunea de iesire, timpul de functionare al generatorului si tensiune acumulatorului.