Cautari Populare :
Adauga un anunt gratuit

Importanta cunoasterii orei exacte

poza

Traim in secolul vitezei, motiv pentru care suntem dependenti de notiunea de timp. O vorba a americanilor spune ca timpul inseamna bani ceea ce este, in mare parte, adevarat. Daca ratezi un avion pierzi cateva sute de lei, daca intarzii la o intalnire de afaceri poti pierde milioane de euro. De aceea e bine sa stii mereu care e ora fixa din zi, deoarece timpul te face sa pierzi sau castigi foarte multe lucruri.

In primul rand, cunoasterea orei te ajuta sa fii organizat si sa iti simplifici programul, putand sa iti planifici activitatile dupa cum ai timp. Mai ales daca ai job, familie si daca esti implicat si in alte activitati, este esential sa iti imparti timpul astfel incat sa te ocupi de fiecare in parte. Iti pot fi de ajutor o agenda sau niste alarme la telefon care sa iti aminteasca ce ai de facut si la ce ora. Asa nu vei fi nevoit sa alergi dintr-o parte in alta ca sa ajungi unde trebuie, trebuie doar sa fii organizat.

Cunoasterea orei in fiecare moment te va ajuta sa iti creezi o imagine buna in fata celorlalti (angajator, familie, prieteni) deoarece punctualitatea este o calitate extrem de apreciata peste tot: job, acasa, viata sociala. Nu poti fi punctual daca nu stii mereu ce ora este, nu? Poti castiga respectul sefului ajungand mereu cu 5 minute mai devreme la serviciu, poti sa iti surprinzi sotia trezindu-te cu 5 minute mai devreme decat ora ta obisnuita doar ca sa ii faci cafeaua de dimineata. Poti folosi timpul de partea ta in orice moment, dar pentru asta trebuie sa stii in ce moment esti.

Reguli generale datorate timpului

In plus, cunoasterea orei este foarte importanta pentru a te adapta si integra societatii. Activitatile de zi cu zi ale oamenilor, in general, se realizeaza dupa un anumit program bine stabilit, iar societatea insasi respecta anumite reguli. Bancile deschid la 9 si inchid la 16 (majoritatea), sambata si duminica institutiile publice sunt inchise, majoritatea magazinelor de orice fel sunt inchise noaptea cam intre 21-22 si 7-8 dimineata. Acestea sunt reguli ce tin de timp carora trebuie sa li te supui si pentru care e necesar ca stii mereu cat e ceasul. Asadar, trebuie sa stim mereu in ce moment al zilei ne aflam pentru ca, practic, de asta depind majoritatea activitatilor noastre.