Cautari Populare :
Adauga un anunt gratuit

Totul despre programul prima masina

poza

Exista doua categorii de persoane: cele care folosesc transportul in comun pentru a se deplasa acolo unde au nevoie si cele care se bucura de confortul masinii personale pentru a merge in diferite locuri. Cei care fac parte din a doua categorie stiu probabil cum e sa trebuiasca sa ajungi intr-un anumit loc, dar sa nu stii pe unde sa ajungi si nici cat timp ti-ar trebui. Acestora, le recomandam aplicatia online gratuita de calcul distanta rutiera. Completand campurile Plecare si Sosire, veti afla cea mai avantajoasa ruta pentru a ajunge cat mai repede la destinatie, precum si timpul aproximativ in care veti parcurge drumul si consumul estimativ de carburant.

 

Tot cei din a doua categorie stiu si cum e sa iti doresti o masina noua, dar sa nu ai resursele financiare necesare pentru a-ti achizitiona una. In sprijinul acestora, statul a demarat, in 2014, programul "Prima masina". Acesta isi propune sa ajute soferii sa isi cumpere o masina noua, statul garantand 50% din imprumut. Creditul se acorda pe maxim 5 ani.

 

Insa nu vei putea sa iti cumperi chiar orice masina iti doresti. Masina trebuie sa fie noua, valoarea ei sa nu depaseasca 62 000 de lei cu tot cu TVA (50 000 de lei fara TVA) si sa aiba cel putin norma de poluare Euro 5.

 

Pentru a putea beneficia de acest program, solicitantii trebuie sa indeplineasca anumite conditii. In primul rand, trebuie sa nu fi detinut niciodata un autoturism nou, fiind necesara o declaratie pe propria raspundere in acest sens. Apoi, solicitantul trebuie sa fie major si aiba dovezi cum ca obtine venituri legale, pentru a i se putea acorda creditul de la banca.

 

De asemenea, solicitantul va trebui sa isi ia angajamentul ca nu va instraina masina pe toata durata garantiei si sa dispuna de un avans de cel putin 5% din valoarea autoturismului. In plus, masina noua va trebui sa fie asigurata prin Full Casco de catre noul ei proprietar. Dupa ce ai decis ce masina vrei sa iti cumperi, trebuie sa ceri de la dealerul auto factura proforma pentru masina dorita. Apoi, aceasta factura, impreuna cu celelalte acte mentionate mai sus (declaratie pe proprie raspundere, adeverinta de venit si alte documente daca este cazul) vor ajunge la banca si la Fondul de garantare pentru obtinerea garantiei din partea statului.

 

Speram sa nu se ajunga aici, dar, in cazul in care nu vei putea sa returnezi banii bancii in 5 ani, vei ramane fara masina. Pentru orice calatorie cu masina in tara sau inafara granitelor ei recomandam utilizarea aplicatiri rute auto Europa pentru a descoperi cel mai bun traseu pana la destinaitie.