Cum sa creezi un plan de afaceri

Un plan de afaceri reprezinta o unealta indispensabila care permite structurarea afacerii pentru a convinge finantatorii si principalii actori din acest sector sa isi concretizeze proiectul crearii unei afaceri. Drept urmare, este esential sa mizezi pe continutul si pe calitatea acestui plan de afaceri pentru a obtine finantarea necesara. Insa, cum poti intocmi un plan de afaceri eficient?

Ce este un plan de afaceri?

Un plan de afaceri este, asa cum ii spune si numele, un plan detaliat, un document care defineste intregul proiect de creare sau de preluare a unei companii. Acest document detaliaza, de asemenea, evolutia si proiectul extins al companiei tale in anumite momente bine definite. Pentru ca realizarea unui plan de afaceri necesita experienta, poti apelea la serviciile unei companii care ofera astfel de servicii si care te ajuta sa detaliezi contextul in care isi desfasoara activitatea afacerea ta, clientii tinta, strategia de implementare, echipa implicata, metoda si mijloacele de finantare, planul de dezvoltare si rentabilitatea investitiilor.

Vezi si:  Trucuri prin care poti invata rapid o limba straina

Care este scopul unui plan de afaceri?

Elaborarea planului de afaceri marcheaza, inainte de toate, concretizarea proiectului. Dupa etapele fundamentale ale infiintarii unei afaceri, cum ar fi studiul de piata si statutul juridic, acest plan reuneste diferitele aspecte concrete ale preluarii sau crearii unei intreprinderi. Un plan de afaceri bine pus la punct iti permite sa eviti surprizele neplacute. Prin structurarea proiectului tau, acest document abordeaza toate intrebarile care trebuiesc anticipate. Este o foaie de parcurs care marcheaza toate caile afacerii tale. De asemenea, iti permite sa iti convingi toate persoanele de contact, cum ar fi investitorii, furnizorii, partenerii si clientii, sa strangi fondurile necesare pentru proiectul tau.

Cum se creeaza un plan de afaceri?

Un document care contine planul tau de afaceri trebuie sa cuprinda o parte editoriala sau calitativa si o parte financiara. Prima parte consta in definirea diferitelor sarcini, cum ar fi descrierea proiectului tau, analiza concurentei, prezentarea ofertelor, rezumatul obiectivelor, strategia companiei si prezentarea aspectelor juridice. Partea financiara a planului tau de afaceri este traducerea numerica a primei parti. Acesta contine mai multe tipuri de tabele financiare care te vor ajuta sa iti convingi interlocutorii si sa dovedesti seriozitatea si rentabilitatea proiectului de infiintare sau de preluare a afacerii tale. Pentru un plan de afaceri bine pus la punct, este esential sa incredintezi redactarea si realizarea planului de afaceri unui specialist calificat si cu experienta.

Vezi si:  Care sunt trasaturile unei femei de afaceri de succes

Acum dispui de toate elementele necesare atunci cand te gandesti la modul de a intocmi un plan de afaceri. Chiar daca la inceput pare multa munca, daca le iei pe rand, sarcina de a pregati un plan de afaceri nu ti se va parea atat de dificila.

Sursa: https://www.business-conseils.com/comment-creer-un-business-plan/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *