Semnele care arata ca ai o carenta in calciu

Un aport suficient in calciu este esential pentru a avea oase solide si pentru a mentine buna functionare a sistemului sanguin sau a oaselor. Cel mai bine ar fi deci sa te asiguri de faptul ca ai un aport suficient de calciu pentru a te bucura de cea mai buna stare de sanatate si a trai si mai mult.

Iata care sunt semnele care indica faptul ca ai putea avea o carenta de calciu si ca ar fi bine sa mizezi pe unele alimente bogate in calciu.

Crampe persistente

Crampele musculare nu sunt deloc alarmante. Dar, daca acestea persista pot sa fie un semn al unei carente cronice de calciu. Calciul este cel care ajuta muschii sa se miste. Atunci cand este vorba despre o carenta de calciu te poti confrunta in mod regulat cu contractii musculare.

O carenta in vitamina D

Organismul are nevoie sa asocieze vitamina D cu calciul pentru a o asimila asa cum trebuie. Dar, daca ai o carenta in vitamina D, organismul nu va asimila asa cum trebuie calciul si acesta poate sa fie semnul unei carente.

Vezi si:  Cat de periculoase sunt deficientele de vitamine

O fractura

Daca te confrunti cu o fractura dupa o cadere destul de banala, poate ca ai o carenta in calciu si ca oasele tale sunt demineralizate.

In acest caz, ar trebui sa mizezi pe alimente bogate in calciu, precum produsele lactate, migdalele, pestele, nucile sau legumele.

Intoleranta la lactoza

Daca nu suporti niciun produs lactat precum laptele, mozzarella sau parmezanul, cu siguranta ca nu ai cum sa atingi doza zilnica de calciu. Cel mai bine ar fi sa gasesti unele alternative, precum laptele de ovaz, de soia sau de orez.

Hipertensiunea arteriala

Un aport insuficient de calciu poate mari riscurile de a suferi de hipertensiune. Asta chiar daca mai exista si alti factori care pot duce la hipertensiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *