Cum se poate ameliora aerul din casa?

Cu siguranta ca stii deja foarte multe despre poluare si despre pericolele sale. Mai ales despre impactul sau asupra sanatatii. Dar oare te-ai intrebat pana acum care sunt consecintele sale asupra interiorului casei?

Este foarte important sa se amelioreze calitatea aerului pe care il respiri, pentru ca acesta sa fie proaspat si spatiul in care stai sa fie curat. Calitatea vietii va fi si mai buna, mai ales daca suferi din cauza unor alergii sau probleme respiratorii.

Scapa de praf. Una din cele mai eficiente metode pentru a ameliora aerul din casa este stergerea prafului. Fara sa uiti insa de aparatele electrocasnice si de toate colturile.

Sterge mobila de praf. Mobilierul este cel care poate sa atraga praful deci ar fi bine sa fie curatat cat mai des apoi sa aerisesti in casa. Curata si canapeaua in mod regulat, dar si perdelele si draperiile.

Ai nevoie in casa de plante cu virtuti depoluante. Chiar daca unele plante pot sa fie o sursa de polen si de murdarie, acestea vor curata aerul din casa in mod natural. Planta paianjen, iedera sau aloee vera sunt doar cateva exemple.

Vezi si:  Cum poti sa vindeci urmele lasate de acnee

Deschide feresterele in mod regulat. Este un lucru esential pentru a lasa aerul curat sa intre in casa. Cel mai bine ar fi sa faci acest lucru in fiecare zi. Nu uita sa cureti si pervazul de la fereastra.

Foloseste un ventilator. Un simplu ventilator care va invarti aerul, nu va lasa praful sa se depuna. Dar, nu uita sa cureti in mod regulat lamele acestuia.

Evita produsele care sunt foarte parfumate. Lumanarile parfumate, deodorantele sau alte parfumuri de camera pot sa fie o sursa de poluanti. Cel mai bine ar fi ca acestea sa fie folosite mereu intr-un spatiu ventilat cu o fereastra care sa fie deschisa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *