Destinatii romantice pentru un city trip de Sfantul Valentin

Sarbatoarea indragostitilor se apropie cu pasi repezi. Ocazia ideala deci de a descoperi cele mai bune idei de city trips de facut in doi, pe langa clasicele sau eternele Paris sau Venetia.

Un city trip la Verona

Aflat in nordul Italiei, intre Milano si Venetia, Verona este o destinatie extrem de romantica. Asta deoarece Shakespeare a facut din aceasta destinatie decorul celei mai celebre povesti de dragoste intre Romeo si Julieta. Casa di Giulietta, resedinta gotica a capuletilor sau celebrul balcon al Julietei, fac de altfel parte din vizitele care trebuie sa fie facute neaparat in doi.

Dar, Verona este si un oras plin de farmec, cu stradutele sale inguste pavate, podurile si castelele sale medievale, dar si gradinile incantatoare.

Un city trip romantic la Capri

Este o insula din Golful Napoli, Italia, celebra pentru frumusetea sa naturala. Cateva momente sunt de ajuns aici pentru ca turistii sa fie fermecati de peisajele sale de exceptie.

Vezi si:  Care sunt cele mai bune filme din anul 2023

Se poate savura aici celebrul dolce vita in doi, descoperind Vila Michele, in gradinile Auguste.

Un city trip romantic la Sevilia

Capitala Andaluziei este plina de comori. Este un oras cu un trecut prestigios si strazile sale sunt de o mare bogatie arhitecturala. Printre bogatiile de descoperit alaturi de alesul inimii se numara Plaza de Espana, La Giralda, Alcazar sau Casa de Pilatos.

Fluviul care trece orasul, Guadalquivir, vine cu un plus de farmec. Se poate face o croaziera sau cele mai romantice plimbari.

Un city trip romantic la Praga

Capitala Cehiei este una din cele mai frumoase capitale din Europa. Inima istorica a orasului cu 100 de clopote spune povestea diferitelor curente arhitecturale care au fost aici. Fiecare cartier are o ambianta unica si un farmec extrem de special.

Excursia romantica prin oras poate include o plimbare pe strazile sinuoase ale Cartierului Evreiesc, traversarea magnificului Pod Charles si admirarea Bisericii Sfantul Nicolae, cea mai frumoasa biserica baroca din oras. Dar, trebuie sa se descopere si magia Castelului Praga si a gradinilor palatului. Indragostitii se intalnesc la poalele statuii poetului romantic Karel Hynek Màcha. Conform legendei, o poveste de dragoste incheiata cu un sarut aici va dura pentru totdeauna.

Vezi si:  Tot ce trebuie sa stii despre carafa filtranta

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *