Semnificatia fascinanta a cifrelor in jurul lumii

Te-ai intrebat pana acum de ce te uiti mereu la ceas la aceeasi ora? Esti prudent in ziua de vineri 13? Exista o cifra despre care crezi ca iti poate purta noroc?

In ultimii o suta de ani, numeroase persoane din toate regiunile din lume au studiat semnificatia cifrelor si le-au atribuit uneori o simbolistica buna, uneori mai putin buna. Pitagora, un filozof si un mathematician grec, considera chiar ca numerele aveau un suflet si ca stateau la baza universului.

La ora actuala, mai ales datorita aparitiei numerologiei, cifrele au tot mai multe semnificații si asocieri speciale in diferite culturi.

Numarul unu. Adeptii lui Pitagora nu considera ca 1 un numar, deoarece un numar inseamna o pluralitate. Unu este considerat astfel un simbol al unitatii si sta la originea tuturor lucururilor, deoarece alte numere pot sa fie create folosindu-se acesta.

13. Este o cifra asociata cu ghinionul, si mai ales riscanta sau de rau augur atunci cand cade intr-o zi de vineri. Si multe persoane cred ca nu este la fel de perfect ca si 12. Alte persoane cred ca este in raport cu al 13-lea invitat la Cina cea de Taina, adica Iuda.

Vezi si:  Motivele pentru care unele femei sunt refuzate mereu de barbati

17. Unii italieni sunt superstitiosi cu privire la aceasta cifra, deoarece cifra romana XVII poate sa dea loc si cuvantului VIXI, ceea ce inseamna in Latina viata mea este terminata, o fraza care era scrisa in mod curent pe pietrele de mormant. Italienii evita astfel aceasta cifra in vietile lor, atat in ceea ce priveste zborurile, cat si cladirile.

4. Cifra patru este cea care poarta noroc mai ales in societatile occidentale datorită prezentei in natura: cele patru elemente, cele patru anotimpuri, cele patru puncte cardinale sau cele patru faze ale lunii. Trifoiul cu patru foi este si el un simbol al norocului purtat de aceasta cifra.

8. In China se crede ca opt poarta noroc. Pronuntia sa este legata de prosperitate si de bogatie. Semnificatia sa este atat de piternica, incat Jocurile Olimpice de la Pekin au inceput pe 08/08/2008 la ora 08: 08:08.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *