Cateva tehnici eficiente pentru a ajuta un copil sa aiba mai multa incredere in el

Sa ajuti un copil sa aiba mai multa incredere in el, indiferent de victorii sau de reusite sau chiar de dificultatile pe care le va intalni pe drum, de-a lungul existentei sale, oare este un lucru perfect posibil? Da, datorita unor fraze inspirate din parentingul pozitiv.

Sa aiba o buna incredere in sine este un lucru crucial pentru o bunastare mentala. O persoana care are destula incredere in sine se va simti mai in siguranta si va crede mai mult in aptitudinile sale de a reusi. Isi va asuma mai usor unele riscuri, in caz de esec va putea invata din greselile sale fara sa puna la indoiala capacitatile sale.

Dar, este posibil sa se hraneasca increderea in sine a unui copil prin tipul de comunicare ales. O tehnica foarte interesanta o reprezinta transmiterea unui copil mantre pozitive. Care sunt cele mai inspirante fraze de spus?

Vei gasi resursele pentru a reusi. Este foarte important ca un copil sa fie incurajat sa reuseasca. Dar, complimentele spuse au un impact real atunci cand sunt spuse cu sinceritate.

Vezi si:  Modul creativ in care iti poti cere iubita in casatorie

Este foarte bine ca incerci singur/a. daca tot timpul stam sa ajutam copiii, le transmitem unele mesaje ca nu vor reeusi singuri. Dar, dandu-i unui copil unele responsabilitati i se lasa oportunitatea de a face lucrurile prin el insusi si ajunge sa aiba mai multa incredere in sine.

Fiecare esec te va aduce mai aproape de succes. Sa comita unele greseli si sa invete din fiecare greseli construieste cel mai bine increderea decat reusite peste tot. Un copil trebuie sa invete ca o greseala, un esec, reprezinta o excelenta modalitate de a invata, atat despre sine, cat si despre situatie.

Este normal sa ai indoieli sau sa iti fie frica. De fiecare data cand dam dovada de respect pentru sentimentele unui copil, ii oferim sansa de a alege sa rezolve o problema si de a avea mai multa incredere in sine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *