Ce sport alegi pentru copilul tau?

Copilul tau si-a exprimat dorinta de a participa la o activitate sportiva? Vrei sa stii daca aceasta este potrivita pentru varsta copilului tau? Sau, dimpotriva, poate ca esti in cautarea unei activitati pe care sa i-o propui copilului deoarece ti se pare ca este prea sedentar? Indiferent de situatie ar trebui sa poti gasi raspunsurile la intrebarile tale in randurile urmatoare.

3+ ani

Trei ani este, in general, varsta la care copiii sunt plini de energie. Sunt ca niste baterii electrice si nu se pot opri din alergat, sarituri si catarat. La aceasta varsta, copiii incep sa descopere lumea prin miscarile lor. Prin urmare, este o nevoie vitala pentru ei sa se miste in toate directiile.

Inainte de varsta de 6 ani, nu este recomandabil sa iti orientezi copilul spre un sport. Regulile si competitia nu fac inca parte din vocabularul lor. Cu toate acestea, este perfect posibil sa va inscrieti copilul la sesiuni de psihomotricitate, de exemplu. El se poate descarca fara constrangeri, invatand in acelasi timp sa socializeze si sa-si descopere corpul. Nu ezitati sa duci copilul la un loc de joaca din cand in cand. El va gasi acolo aceleasi beneficii.

Vezi si:  Invatare distractiva si usoara cu jocurile de constructii magnetice

6 ani+

Copilul tau are 6 ani+? Stand intr-o banca 4-6 ore, copilul are nevoie sa se descarce odata ce ziua de scoala s-a terminat. Gata cu psihomotricitatea. La 6 ani, copilul tau este dornic de a face un sport.

In primul rand, se recomanda orientarea copilului catre activitati multisportive. El va avea astfel suficient timp pentru a-si dezvolta una sau alta afinitate cu atletismul, fotbalul, ciclismul montan si asa mai departe. Procedand astfel, copilul nu se va bloca prea devreme intr-un singur sport, in ciuda celorlalti, si, de asemenea, vei evita sa cheltui multi bani pe un sport pe care il va abandona cateva saptamani mai tarziu, recunoscand ca a facut o greseala.

Cu toate acestea, daca copilul tau cere cu insistenta sa se apuce de dans, judo sau inot, cel mai bine este sa il asculti cu atentie. La urma urmei, important este sa faca ceea ce ii place.

Sursa: https://pepseo.fr/quel-sport-pour-mon-enfant/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *