Cum sa cultivi spiritul de familie

spirit de familie

Reincarcarea bateriilor alaturi de familia noastra este adesea esentiala pentru a merge mai departe in viata. Iata care sunt sfaturile noastre pentru a mentine aceasta armonie familiala, esentiala pentru echilibrul nostru!

Intr-o familie, exista anumite intalniri care par a fi inevitabile. Fie ca este vorba de cina de Craciun, de ziua de nastere a strabunicii care va fi in curand centenara, de clatitele de duminica seara sau de iesirea anuala la festivalul local, fiecare gospodarie are propriile coduri, care se transmit din generatie in generatie. Ele sunt cele care fac ca cineva sa apartina acestei familii si nu alteia. Reuniunile sunt, inainte de toate, sinonime cu dragostea si schimbul, care ne dau puterea si energia de a merge mai departe. Florence Leroy, o antrenoare familiala, ne indruma sa cream o legatura naturala, lasand deoparte ideea de datorie.

Impartasirea activitatilor

Gatiti impreuna, jucati-va, cantati, dansati, radeti, vorbiti cu bucurie: toate aceste momente de impartasire vor hrani si vor mentine viu spiritul de familie. Ideal ar fi chiar sa iesiti din casa pentru a merge la cumparaturi, sa va plimbati prin padure sau pe malul marii, sa mergeti la un restaurant sau la un concert, pentru a va dedica timpul acestui obiectiv. Cu cat va adunati mai mult ca un trib, cu atat mai multe amintiri se intiparesc in fiecare. Si chiar mai mult, te simti inconjurat si rasfatat.

Vezi si:  Sfaturi pentru o viata de familie fericita

Stabileste-ti propriile ritualuri

Sa ne intalnim seara pentru a vorbi despre ziua respectiva, sa ascultam un cantec sau sa citim o carte, sa ne luam ramas bun dimineata… Facem multe ritualuri fara sa ne dam seama! Puteti, de asemenea, sa stabiliti rutine regulate care sa semene cu o petrecere: o cina la televizor in doi miercurea, sushi vinerea, o iesire la piscina duminica dimineata, o seara de jocuri de societate sambata seara, un tête-à-tête romantic in fiecare luna… Depinde de voi sa aflati ce va face familia fericita. In cazul adolescentilor sau al copiilor mai mari, va trebui sa fiti mai flexibil si mai imaginativ pentru a-i face sa doreasca sa vi se alature. O masa buna, un joc sau o excursie la alegerea lor sunt de obicei suficiente pentru a-i convinge.

O seara de intalnire

Stabiliti o intalnire saptamanala pentru a vorbi despre viata de familie. Aceasta va fi o ocazie pentru toata lumea de a face bilantul a ceea ce merge bine si a ceea ce nu merge bine, de a reajusta organizarea gospodariei (o persoana are nevoie de un dus la un moment dat, alta trebuie sa se gandeasca sa spele rufele etc.). Dar puteti, desigur, sa vorbiti si despre lucruri fericite, cum ar fi programul pentru urmatoarea vacanta! Aceste intalniri ar trebui sa fie privite ca un moment de ascultare si de schimb de informatii. In cazul adolescentilor sau al copiilor mai mari, sugerati, dar niciodata nu impuneti. In acest fel aveti mai multe sanse sa ii faceti sa fie entuziasti si cooperanti!

Vezi si:  Cum iti poti ajuta copilul sa comunice mai bine cu tine

Sursa: https://www.maxi-mag.fr/famille/actualite/8-conseils-pour-cultiver-lesprit-de-famille.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *