Ce trebuie sa faci pentru ca nivelul tau de glicemie sa ramana cat mai scazut?

Un nivel prea ridicat al glicemiei poate provoca o multime de probleme de sanatate, mai ales diabet, cancer sau unele maladii cardiovasculare. Pentru a se evita aceste neplaceri, este important sa ai grija la alimentatie.

Principalul carburant al organismului, mai ales la creierului, glucoza are un rol important pentru sanatate. Dar, cand are un nivel prea ridicat sau prea jos, poate sa devina nociva. De unde si importanta de a avea grija la glicemie, adica la nivelul de glucoza din sange.

Alege alimente cu un indice glicemic scazut. Deci ar fi ideal sa consumi produse precum cerealele integrale, Fructele si legumele proaspete, oleaginoasele sau leguminoasele.

Este important de amintit faptul ca felul in care se prepara un aliment ii poate urca sau scadea indicele glicemic.

Fa miscare in fiecare zi. O activitate fizica regulata va avea grija sa te scape de calorii si de surplusul de glucoza. Si pentru a se optimiza efectele sportului cel mai bine ar fi sa faci miscare dupa mese.

Vezi si:  Ce este dieta daneza si la ce te poate ajuta

Consuma mai multe alimente sarate. In mod ideal, primul aliment pe care il consumi ziua ar trebui sa fie sarat. Daca micul dejun este dulce (de exemplu, o felie de paine cu dulceata), apare un nivel mare de glucoza care va declansa o scadere in orele urmatoare. Aceasta scadere brusca a glicemiei, cunoscuta si sub numele de hipoglicemie, provoaca simptome precum oboseala, scaderea concentratiei, stari de rau etc. si, in cele din urma, duce la o dorinta puternica de a consuma zahar pentru a compensa pierderea de energie. Si cum dorinta de zahar duce la dorinta de zahar, cadem intr-un cerc vicios.

Regula este aceeasi pentru gustari: redu cat mai mult posibil gustarile dulci si consuma mai des alimente sarate. Aceste alimente sunt mai bune inhibitoare ale apetitului.

Consuma alimentele din farfurie intr-o ordine precisa: legume, proteine, seminte, feculenti si zaharuri la final. De ce aceasta ordine? Pentru ca legumele ajung mai intai in stomac si apoi merg in intestin. Iar aceste legume, in stomac, formeaza un fel de protectie care va imbunatati filtrarea alimentelor care urmeaza si va incetini absorbtia lor in sange.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *