Vitamina K2: care este rolul sau in organism?

Desi nu au valoare energetica, vitaminele sunt esentiale pentru buna functionare a organismului. Acestea contribuie la dezvoltarea, la intarirea sistemului imunitar, a tesutului osos etc. Exista mai multe tipuri de vitamine: A, B, C, D, etc. Fiecare dintre ele are o functie specifica in organism. Sa ne uitam mai atent la vitamina K2, care se gaseste in multe legume verzi si este disponibila si sub forma de suplimente alimentare.

Vitamina K2 ajuta la mentinerea unei bune structuri osoase

Merita sa aflati mai multe despre vitamina K2 daca va ganditi la o cura pe baza de suplimente. O vitamina solubila, vitamina K2 poate fi prezenta intr-o mare varietate de forme. Beneficiile sale pentru organism sunt foarte variate. Prin activarea osteocalcinei, vitamina K2 ajuta la mentinerea masei osoase. Acesta asigura o mai buna densitate osoasa, imbunatatind in acelasi timp continutul de minerale din organism. Combinata cu calciul, vitamina K2 este aliatul perfect pentru un tesut osos excelent.

Vezi si:  Ce trebuie sa faci pentru ca nivelul tau de glicemie sa ramana cat mai scazut?

Prin cresterea productiei de colagen, vitamina K2 actioneaza ca o matrice osoasa si asigura intarirea oaselor. Un nivel ridicat de vitamina K2 va permite, prin urmare, sa reduceti considerabil riscul de fracturi.

Optimizeaza-ti sanatatea dentara cu vitamina K2

Multi cercetatori au aratat ca vitamina K2 are un efect pozitiv asupra sanatatii dentare. Osteocalcina favorizeaza dezvoltarea adecvata a dentinei sau a tesutului dentar calcifiat. Vitamina K2 garanteaza astfel o buna sanatate dentara. Atunci cand este combinata cu vitamina D, aceasta reduce inflamatia si previne bolile gingivale. Acest lucru este posibil datorita reducerii considerabile a celulelor imune si a markerilor de inflamatie. Vitamina K2 previne, de asemenea, dezvoltarea celulelor fibroblaste prin reducerea fibroblastelor prin producerea de tesut cicatricial. Un aport bun de vitamina K2 va asigura, prin urmare, bunastarea dintilor.

Care sunt alimentele care contin vitamina K2?

– Patrunjel;
– Cretusca;
– Spanac;
– Varza;
– Brocoli;

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *