Cum poti decora un dormitor in stil Art deco

Cum poti decora un dormitor in stil Art deco

Stilul Art Deco a fost popular in perioada anilor 1920 si 1930 si este caracterizat prin linii geometrice clare, forme elegante si materiale luxuriante. Este un stil care se preteaza perfect pentru amenajarea unui dormitor sofisticat si elegant. In continuare, vei avea parte de cateva sfaturi despre cum sa decorezi un dormitor în stil Art Deco.

Alege culori rafinate si puternice

In general, stilul Art Deco este asociat cu culorile negru, alb, aur, argintiu si nuante de maro. Totusi, poti adauga si alte culori, cum ar fi mov, verde sau rosu, pentru a aduce un accent interesant in design. Important este sa nu exagerezi cu prea multe culori, ci sa le utilizezi de fiecare data cu masura pentru a obtine o atmosfera armonioasa.

Alege piese de mobilier Art Deco

O modalitate excelenta de a aduce stilul Art Deco intr-un dormitor este sa cumperi mobilier în acest stil. Astfel, poti opta pentru un pat cu margini drepte si rotunjite sau pentru o comoda cu linii geometrice clare. De asemenea, o oglinda mare cu un cadru luxuriant din metal sau lemn poate fi un element-cheie intr-un dormitor Art Deco.

Vezi si:  Cum alegi cele mai creative decoratiuni de Craciun

Foloseste materiale elegante si luxuriante

Stilul Art Deco pune un accent puternic pe materialele luxuriante si calitatea acestora. De aceea, poti folosi matase, catifea sau satin pentru a decora paturile si pernele. De asemenea, piesele de mobilier ar trebui sa fie realizate din lemn pretios, marmura sau din alte materiale fine.

Adauga lumini si oglinzi

Lumina si oglinzile joaca un rol important in decorarea unui dormitor Art Deco. Oglinzile mari si rotunjite pot fi plasate strategic in incapere pentru a crea iluzia unui spatiu mai mare si pentru a reflecta lumina naturala. In plus, poti adauga lampi de perete, lampi de masa sau candelabre pentru a oferi o atmosfera calda si plina de stil.

Alegi obiecte decorative Art Deco

Elementele decorative pot face diferenta intr-un dormitor Art Deco. Poti alege tablouri sau postere cu imagini abstracte si geometrice, vase din ceramica sau sticla cu modele Art Deco sau alte obiecte decorative care sa completeze stilul ales. In plus, tapiteria sau perdelele cu motive geometrice sau florale pot fi o alegere excelenta pentru a aduce o nota suplimentara de eleganta.

Vezi si:  Cum iti poti decora o locuinta in stil Art Deco

In concluzie, amenajarea unui dormitor in stil Art Deco poate fi o alegere excelenta pentru cei care doresc sa creeze un spatiu sofisticat si plin de stil. Dormitorul este locul in care trebuie sa ai o ambianta calda si placuta.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *