Cum se poate integra motivul floral in decorul casei tale?

Motivele florale sunt cele care pot pune cel mai bine in valoare decorul casei tale si care merg cu orice sau aproape orice, cu conditia sa se respecte anumite reguli.

Motivul floral este o alegere atemporala si eleganta atunci cand vine vorba despre decor, care vine si cu prospetimea naturii in casa ta. Dar, pentru a-l integra asa cum trebuie in decorul casei tale, exista cateva reguli de respectat pentru a se evita riscurile de supraaglomerare sau de dezchilibru vizual.

Variaza proportiile. Tapet, perdele sau draperii, perne, covoare… ocaziile nu lipsesc atunci cand vine vorba despre a asocia motivele. Cel mai bine ar fi insa sa te joci cu proportiile si sa privilegiezi un motiv mai mare- un covor geometric, unul mediu-un motiv floral pe draperii si unul mic- pe perne de exemplu.

Mizeaza pe tonuri care sunt complementare. Stiluril liberty si vichy sunt cele mai frumoase. Micile flori de pe un tapet si perne si un degrade de verde – albastru merg de minune cu niste carouri mustarii sau galbene de pe perne.

Versiune monocroma. Se pot amesteca stilurile, imprimeurile si formele mai ales daca te joci cu o singura culoare. Poti miza pe un verde mai inchis care sa fie firul conducator. Apoi combina totul cu un tapet exotic si pe perdele in carouri. Un mix and match care functioneaza de minune. Nuanta unica poate conferi cea mai frumoasa armonie vizuala. Se pot adaga si unele tonuri mai neutre.

Incepe cu mici tuse. Pernele decorative sunt cea mai buna idee in acest caz. Poti miza pe diferite grafisme in acelasi spirit, pastrand in acelasi timp unitatea de ton.

Dungile merg de minune cu florile, cu conditia sa armonizezi tonurile, insa. Poti miza deci pe un degrade de rosu-rozaliu – dungi, flori, uni si in acest fel nu vei depasi trei culori.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *