Destinatii din Romania ideale primavara

Destinatii din Romania ideale primavara

Primavara este una dintre cele mai frumoase perioade din an, iar Romania are multe destinatii impresionante pe care le poti vizita in aceasta perioada. Fie ca iti place sa descoperi locuri noi sau sa te bucuri de natura, Romania are multe de oferit. In cele de mai jos vei descoperi cateva dintre cele mai frumoase destinatii din Romania ideale pentru o vacanta de primavara.

Care sunt destinatiile ideale primavara din Romania

Delta Dunarii

Delta Dunarii este un paradis natural situat in partea de sud-est a tarii. Acesta este un loc ideal pentru cei care doresc sa se bucure de natura si de frumusetea peisajelor. Delta Dunarii este una dintre cele mai importante arii protejate din Europa si gazduieste o varietate de specii de animale si plante rare.

Maramures

Maramuresul este o regiune montana situata in nordul Romaniei. Aici vei gasi o multime de trasee de drumeție prin paduri si dealuri, dar si sate traditionale cu case din lemn si porti sculptate in stilul maramuresean. Este un loc ideal pentru a te deconecta de la viata agitata din oras si pentru a te bucura de linistea si frumusetea naturii.

Vezi si:  Care sunt semnificatiile florilor

Sinaia si Valea Prahovei

Sinaia si Valea Prahovei sunt printre cele mai populare destinatii montane din Romania. Aici vei gasi o multime de trasee de drumeție, dar si cateva dintre cele mai frumoase castele si palate din tara. Printre acestea se numara Castelul Peles, Castelul Pelisor si Palatul Cantacuzino.

Bran si Brasov

Bran si Brasov sunt doua dintre cele mai frumoase destinatii din Transilvania. Bran este cunoscut pentru Castelul Bran, care a devenit faimos datorita legendei lui Dracula. In Brasov vei gasi o multime de atractii turistice, inclusiv Piata Sfatului, Biserica Neagra si Poarta Schei.

Cetatea Alba Carolina

Cetatea Alba Carolina este situata in orasul Alba Iulia si este unul dintre cele mai importante monumente istorice din Romania. Aceasta a fost construita in secolul al XVIII-lea si gazduieste o multime de evenimente culturale si istorice.

Sighisoara

Sighisoara este un oras medieval situat in Transilvania, cunoscut pentru centrul sau istoric, care a fost inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO. Aici vei gasi unul dintre cele mai bine pastrate cetati medievale din Europa, cu ziduri, turnuri si case din secolele XV-XVI.

Vezi si:  Cum alegi corect pestii de acvariu

Cheile Nerei

Cheile Nerei sunt situate in sud-vestul Romaniei si sunt o destinatie ideala pentru cei care doresc sa se bucure de natura. Aici vei gasi un peisaj spectaculos, cu cascade, lacuri si rauri cristaline. Este un loc ideal pentru drumetii si vacante in natura.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *