Cele mai importante atractii turistice din Romania

Cele mai importante atractii turistice din Romania

Romania este o tara bogata in atractii turistice, cu o istorie si o cultura impresionante si peisaje naturale variate si spectaculoase. Fie ca esti in cautarea unui weekend relaxant la munte sau o vacanta culturala intr-un oras istoric, exista ceva pentru toata lumea in Romania. In cele de mai jos vei descoperi care sunt cele mai importante atractii turistice din Romania.

Iata care sunt cele mai importante atractii turistice din Romania

Castelul Bran – cunoscut si sub numele de Castelul lui Dracula, acesta este o destinatie turistica populara, situata in Transilvania. Castelul a fost construit in secolul al XIV-lea si a fost resedinta contelui Dracula in secolul al XV-lea. Astazi, castelul este un muzeu care gazduieste colectii de mobilier, arta si arme.

Delta Dunarii – situata in sudul tarii, aceasta este cea mai mare delta fluviala din Europa si o destinatie populara pentru observarea pasarilor si a vietii salbatice. Delta Dunarii este, de asemenea, un loc popular pentru pescuit si navigatie.

Vezi si:  Cele mai importante lucruri pe care sa le iei cu tine cand pleci in vacanta

Castelul Peles – situat in muntii Carpati, acesta a fost construit la inceputul secolului al XX-lea ca resedinta de vara a regilor Romaniei. Castelul este cunoscut pentru arhitectura sa gotica si neo-renascentista si este acum deschis pentru vizitatori.

Cetatea Alba Carolina – situata in Alba Iulia, acesta este unul dintre cele mai mari si mai bine conservate cetati istorice din Romania. Construita in secolul al XVIII-lea, cetatea gazduieste acum mai multe muzee si atractii turistice.

Manastirea Voronet – cunoscuta si sub numele de Capela Sixtina a Estului, aceasta este o manastire ortodoxa situata in nordul Moldovei. Manastirea este cunoscuta pentru frescele sale viu colorate, care au fost create in secolul al XVI-lea.

Cetatea de Scaun a Sucevei – situata in Suceava, aceasta a fost odata capitala regatului medieval al Moldovei si a fost construita in secolul al XIV-lea. Cetatea este renumita pentru zidurile sale impresionante si pentru arhitectura sa medievala.

Cazanele Dunarii – o sectiune a Dunarii care trece prin Muntii Carpati si care este cunoscuta pentru peisajele sale impresionante si pentru viata salbatica. Cazanele Dunarii sunt, de asemenea, un loc popular pentru navigatie.

Vezi si:  Care sunt cele mai asteptate filme ale anului 2023

Lacul Rosu – situat in muntii Carpati, acesta este un lac glaciar cu ape cristaline si inconjurat de peisaje naturale spectaculoase. Lacul Rosu este, de asemenea, cunoscut pentru legenda sa romantica despre un cuplu care si-a pierdut viata.

Transfagarasan – este o cale rutiera montana care traverseaza muntii Fagaras si este cunoscuta pentru privelistile sale spectaculoase. Aceasta sosea serpuitoare se intinde pe o distanta de 90 de kilometri si este o destinatie populara pentru calatorii care doresc sa exploreze frumusetea naturii romanesti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *