Tot ce trebuie sa stii despre alegerea unei mulinete

Fishing on the lake at sunset. Fishing background.

Mulineta este cel mai tehnic instrument al oricarui pescar de momeli, ca si o crampoanele de fotbalist. Ca atare, alegerea uneia necesita timp, informatii si gandire. In acest articol, vom incerca sa va indrumam pentru a va oferi armele necesare pentru a alege mulineta care vi se potriveste.

Din ce este facuta mulineta?

Alegerea mulinetei potrivite este esentiala, fie ca sunteti incepator sau pescar experimentat. In primul rand, din ce este facuta o mulineta? Fara a detalia zecile si zecile de piese (de la 50 la 200 in functie de modelul de mulineta), va vom prezenta aici structura globala. In mod global, iata care sunt principalele parti care compun mulineta: un cadru, un rotor, o bobina, un pick-up, o manivela, un maner, un ax, angrenaje.

Aceste componente necesita un nivel ridicat de stapanire tehnica si de inginerie din partea numerosilor manageri de produs si ingineri ai producatorilor. Unele mulinete necesita chiar mai multi ingineri cu norma intreaga pentru a asigura dezvoltarea lor de-a lungul anilor.

Alegerea tamburului

Revenind la subiect, cum iti alegi mulineta pentru pescuit cu momeli? Inainte de a lua in considerare recenziile despre mulinete, trebuie mai intai sa va identificati nevoile. Iata care sunt criteriile pe care trebuie sa le luati in considerare pentru mulineta:

– Raportul mulinetei: numarul de centimetri pe care i-a adus inapoi prin intoarcerea manivelei. In functie de practica dumneavoastra (pescuit la pastrav, pescuit la stiuca, pescuit la biban etc.), veti conveni asupra unui raport slab sau puternic. In general, pescuitul in rau inseamna rapid, iar pescuitul in ape statatoare inseamna lent.

– Greutatea mulinetei. Parerile pot fi diferite, dar, in mod concret, cu cat o mulineta este mai usoara, cu atat este mai confortabila la pescuit.

– Designul, pentru ca da, conteaza! Tu esti singurul care poate judeca in functie de gusturile tale…

– Puterea franei: unii pesti sunt puternici si cer mult de la mulinete, o frana puternica va permite sa fiti senin in timpul fazelor de lupta.

– Fluiditatea mecanismului. Inca o data, acest subiect este subiectiv si necesita sentimentul dumneavoastra atunci cand operati produsul in magazin.

– Confortul manivelei in degete, acesta din urma fiind continuitatea degetelor.

– Fluiditatea preluarii mulinetei, din nou cu obiectivul confortului la malul apei.

In final, va invit sa va bazati pe opiniile, testele si retururile prezente pe internet, cu conditia ca interlocutorii sa isi revendice neutralitatea in ceea ce priveste opinia despre mulineta. Unele site-uri sunt specializate in teste de echipamente de pescuit, asa ca nu ezitati sa le consultati pentru teste si opinii tehnice si pertinente.

In cele din urma, trebuie sa stiti ca numarul de concurenti de pe piata face posibila o reducere considerabila a preturilor. Astazi, unele produse ofera performante tehnice demne de cele mai mari la preturi abia daca depasesc 60 de euro…

Sursa: https://www.seodigg.fr/2018/07/10/tout-savoir-sur-le-choix-dun-moulinet-de-peche/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *