Profita de momentul prezent impreuna cu copilul tau

Avand atat de multe de facut intr-o zi, s-ar putea sa simti ca nu mai aveti timp si ca mintea va este in alta parte atunci cand esti cu copilul tau. Iata cateva sfaturi despre cum sa te bucuri mai mult de momentul prezent cu copilul tau.

Profita de momentul prezent

De ce este atat de dificil sa traiesti momentul? Parintii sunt coplesiti, au multe la care trebuie sa se gandeasca”, spune psihologii. De asemenea, ei se confrunta cu stresul. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca telefonul mobil este o mare sursa de distragere a atentiei. Nu este usor pentru un parinte sa se bucure de timpul petrecut cu copilul sau daca se gandeste in acelasi timp la cina sau la intalnirea de a doua zi de la serviciu.

Un parinte preocupat are tendinta de a avea grija de copilul sau, dar cu mintea in alta parte. Atentia, numita si mindfulness, te poate ajuta sa fiti mai putin in ganduri si mai mult in momentul prezent. Acest lucru inseamna sa fii acolo fizic pentru copilul tau dar si mental
Aceasta practica presupune sa iti aduci atentia la momentul prezent si apoi sa lucrezi pentru a mentine aceasta atentie. „Acest lucru iti permite sa fii pe deplin constient de ceea ce se intampla aici si acum si de ceea ce simti”, conform specialistilor.

Vezi si:  Cele mai utile accesorii pentru ghiozdanele copiilor

Sfaturi pentru a trai in prezent

Spune cu voce tare ceea ce observi. Comenteaza ceea ce face copilul tau atunci cand esti impreuna. Acest lucru te poate ajuta sa iti distragi atentia. De exemplu, Turnul tau de blocuri va fi inalt!

Pune telefonul mobil deoparte atunci cand te joci cu copilul tau sau cand ai grija de el. Uita-te la copilul tau. atunci cand iti vorbeste si fii atent la gesturile si expresiile sale.

Incearca sa vezi lucrurile prin ochii copilului tau. Cum se simte copilul meu? Care sunt nevoile sale? Acest lucru te poate ajuta sa fii mai putin condus de emotii si sa actionezi mai constient cu copilul tau.

Evita gandurile negative deoarece acest lucru te impiedica sa te bucuri de momentul prezent.

Inspira-te de la copilul tau. Copiii mici se pricep de minune la a fi in prezent.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *