Recomandari pentru mamele si tatii care nu prea au timp

Stilul de viata modern al parintilor ii face pe acestia sa aiba din ce in ce mai putin timp pentru copiii lor mai ales. Si este adevarat ca dupa o zi de lucru epuizanta este greu sa se mai consacre si sarcinilor din familie.

Si aceasta situatie din ce in ce mai preocupanta este unul din principalii factori de stres mai ales daca vorbim despre copii foarte mici. Copiii au nevoie sa se simta importanti pentru parintii lor si au nevoie de timp pentru a intari legatura si increderea intre ei.

Ce se poate face deci pentru a se optimiza timpul? Cum se pot imbina munca si obligatiile parentale?

Fa din familia ta o prioritate. Nu este vorba de a lasa deoparte unele obligatii de lucru pentru a juca rolul de parinti, ci de a stabili unele prioritati sau de a intelege ca nu poti sa stai tot timpul la munca.

Repartizeaza obligatiile domestice. Treburile casnice pot, de asemenea, sa ocupe timp pretios pentru familie. Unele mame isi iau toata ziua pentru a le face, in timp ce altele trebuie sa le faca inainte sau dupa serviciu.

Vezi si:  Cum te pregatesti pentru o vacanta cu copilul

Este esential sa se ajunga la un acord in cadrul cuplului, astfel incat sa nu cada totul in sarcina unuia dintre parinti. Impartirea sarcinilor optimizeaza timpul si permite o mai mare impartire cu copiii.

Intereseaza-te de temele pentru acasa. Scena scolara este una dintre cele mai importante din viata fiecaruia. De aceea, mamele si tatii care nu au timp liber ar trebui sa faca tot ce le sta in putinta pentru a afla cum decurg temele pentru acasa.

In acest proces, exista dificultati si indoieli pe care, pentru copii, doar parintii le pot rezolva. Faptul ca nu au timp sa-i ajute le poate provoca teama si frustrare.

Este important sa se petreaca timp de calitate, sa se profite de toate ocaziile pentru a se juca, sa se de adovada de afectiune si sa se explice de ce sunt absenti pentru a lucra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *