Semnele care iti indica faptul ca ai un nivel scazut de estrogen

Semnele care iti indica faptul ca ai un nivel scazut de estrogen

Estrogenul este un hormon important pentru femei, care joaca un rol crucial in reglarea ciclului menstrual, mentinerea sanatatii osoase si a pielii, si imbunatatirea starii de spirit. Nivelurile scazute de estrogen pot duce la simptome neplacute si pot fi un semn al unor probleme de sanatate.

Estrogenul este un hormon sexual feminin, produs in principal de ovare, dar si de glandele suprarenale si tesutul adipos. Este unul dintre cei mai importanti hormoni feminini si este responsabil pentru dezvoltarea si mentinerea caracteristicilor sexuale feminine.

Estrogenul joaca un rol important in mai multe procese fiziologice, cum ar fi reglarea ciclului menstrual, mentinerea sanatatii osoase si a densitatii, mentinerea sanatatii pielii si a mucoaselor, reglarea nivelului de colesterol din sange si mentinerea functiei cognitive.

Odata cu varsta, nivelurile de estrogen scad la femei, ceea ce poate duce la o serie de probleme de sanatate. In special, scaderea nivelului de estrogen poate duce la osteoporoza, afectiuni cardiace, tulburari ale somnului, disfunctii sexuale si probleme cu pielea.

Vezi si:  Ce se intampla atunci cand renunti la lactate

Semnele care iti indica faptul ca ai un nivel scazut de estrogen

Tulburari ale ciclului menstrual: Un ciclu menstrual neregulat, perioade prea lungi sau prea scurte, sangerari abundente sau absenta menstruatiei sunt semne ca nivelul de estrogen poate fi scazut.

Buze uscate si iritatii: Estrogenul ajuta la mentinerea hidratarii pielii si buzelor. Daca ai buze uscate si iritatii, acesta ar putea fi un semn ca nivelul de estrogen este scazut.

Insomnie: Nivelurile scazute de estrogen pot afecta somnul si pot duce la insomnie sau la un somn neodihnitor.

Schimbari de dispozitie: Estrogenul joaca un rol important in reglarea dispozitiei. Nivelurile scazute de estrogen pot duce la schimbari de dispozitie, depresie, anxietate si iritabilitate.

Dureri de cap: Nivelurile scazute de estrogen pot duce la dureri de cap, migrene si alte tipuri de dureri.

Oboseala: Nivelurile scazute de estrogen pot duce la oboseala si la lipsa de energie.

Probleme cu memoria si concentrarea: Estrogenul poate ajuta la mentinerea sanatatii creierului si a functiei cognitive. Nivelurile scazute de estrogen pot duce la probleme cu memoria si concentrarea.

Vezi si:  Care sunt cauzele mancatului excesiv

Senzatie de frig: Nivelurile scazute de estrogen pot duce la o senzatie de frig si la extremitati reci.

Scaderea libidoului: Estrogenul joaca un rol important in reglarea dorintei sexuale. Nivelurile scazute de estrogen pot duce la o scadere a libidoului.

Cresterea in greutate: Nivelurile scazute de estrogen pot duce la o crestere in greutate, deoarece estrogenul ajuta la reglarea metabolismului si la arderea grasimilor.

Daca ai simptome care ar putea indica niveluri scazute de estrogen, ar trebui sa discuti cu medicul tau. Medicul poate solicita teste pentru a evalua nivelurile de estrogen din corp si poate recomanda tratamente adecvate, cum ar fi terapia hormonala sau schimbari in stilul de viata pentru a ajuta la restabilirea nivelurilor de estrogen.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *