Top 5 cele mai bune mirodenii pentru sanatate
Pe langa faptul ca vin cu un plus de savoare pentru preparate, unele mirodenii au o multime de virtuti pentru sanatate. Iata care sunt cele care trebuie sa fie integrate mai des in preparate sau care se pot folosi in infuzii.
Scortisoara. Cu un efect antiviral si antioxidant, scortisoara, de preferinta cea de Ceylan este un bun anti-age. Protejeaza celulele contra radicalilor liberi si ajuta la prevenirea unor probleme ce pot aparea iarna precum gripa si raceala. Poate favoriza si digestia, limiteaza disconfortul digestiv si poate calma si pofta de dulce.
Cuisoarele. Cuisoarele sunt puternice antiseptice si antiinflamatorii naturale. Se pot folosi pentru a trata durerile de dinti, pentru a trata problemele legate de piele precum acneea sau durerile reumatismale sau cele musculare.
Coriandrul. Coriandrul este popular mai ales datorita faptului ca poate actiona asupra problemelor legate de digestie. Mai precis, ajuta la lupta contra flatulentelor, balonarilor sau aerofagiei, adica acumularea de aer in sistemul digestiv. Este o iarba aromatica extrem de bogata si in antioxidanti.
Ghimbirul. Este un excelent aliat atunci cand vine vorba despre oboseala. Radacina sa este si un bun medicament atunci cand vine vorba despre starile de greata. Contine shogaol si gingerol, fiind un superaliment ce poate combate si inflamatiile.
Ghimbirul poate sa fie si cea mai buna alternativa la zahar in preparatele sarate. Da cel mai bun gust preparatelor. Are cel mai bun efect antioxidant si protejeaza contra problemelor legate de radicalii liberi care pot sta la baza dezvoltarii unui cancer sau a unei maladii cardiovasculare.
Curcuma. Cea mai buna sursa de vitamine, curcuma are mai multe atuuri: poate proteja peretii stomacului, poate ameliora tranzitul, previne maladiile legate de inaintarea in varsta si ajuta la reducerea nivelului de colesterol rau. Este de asemenea o mirodenie benefica pentru creier si pentru articulatii.