Sfaturi pentru o viata de familie fericita

Pentru ca, in „viata reala”, petrecem cea mai mare parte din timp ocupandu-ne de casa, de copii, decat stand impreuna in fata semineului sau urmarind impreuna un film… Ce-ar fi daca am incerca sa schimbam asta?

Fa-ti timp pentru a celebra lucrurile bune din ziua respectiva

Ce-ar fi daca, in loc sa ne plangem de ceea ce nu este bine, am incepe prin a sarbatori ceea ce este bine? Ne este usor sa transformam micile noastre griji zilnice in drame, asa ca am putea la fel de bine sa sarbatorim micile lucruri pozitive!

La cina, faceti-va timp pentru a celebra. Fiecare membru al familiei povesteste pe rand momentele mici si pretioase care i-au marcat ziua. Si ar trebui sa aveti intotdeauna la indemana o sticla de sampanie pentru orice veste buna de sarbatorit!

Vezi si:  Cum alegi cele mai bune haine pentru copilul tau

Culca-te mai devreme

Adesea, nemultumirile noastre neincetate provin din lipsa cruda de somn. Intre munca, treburile gospodaresti, temele copiilor si timpul pe care ni-l luam pentru noi insine odata ce familia s-a culcat, ne este greu sa ne reincarcam bateriile.

Stabileste o rutina

Un program organizat, o rutina bine unsa… e drept ca nu ne face neaparat sa visam, dar rutinele sunt cimentul libertatii, pentru ca ne permit sa nu ne mai facem griji pentru viata de zi cu zi.

Daca simtim ca rutina noastra nu este adaptata, o schimbam! Si o perfectionam pentru a ne face viata mai usoara: ne pregatim hainele pentru a doua zi, ne trezim cu 15 minute mai devreme pentru a nu fi mereu grabiti… Si, mai presus de toate, o scriem! Pentru fiecare membru al familiei, si o lipim pe frigider, ca sa intre bine in capul fiecaruia!

Timp pentru tine odata la 90 de zile

Odata cu venirea copiilor, avem tendinta de a uita ca existam. Si avem impresia gresita ca, daca vrem sa fim parinti buni, trebuie sa fim acolo tot timpul.

Vezi si:  Ce trebuie sa contina trusa medicala a familiei

Ne-am jurat ca ne vom pastra viata de cuplu fericita chiar si cu copii, dar viata de familie a trecut peste bunele noastre intentii…asa ca odata la 90 de zile iti faci timp pentru tine si viata de cuplu.

Sursa: https://www.marieclaire.fr/,5-conseils-pour-une-vie-de-famille-epanouie,2610516,691748.asp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *