Sporturi de practicat atunci cand ploua afara

Sa faci sport atunci cand ploua nu este un lucru foarte atragator. Iar dorinta de a iesi la aer liber dispare destul de repede. Iata care sunt cel mai interesante sporturi de practicat atunci cand ploua afara.

1. Yoga

Yoga si Pilates sunt cele doua sporturi „pilon”, care iti permit sa iti intaresti muschii profunzi, facandu-ti in acelasi timp bine la minte. Pe salteaua de acasa sau intr-un studio de yoga, lucrezi tot corpul, fara impact, cu ajutorul respiratiei.

2. Banda de alergare sau bicicleta de exercitii

Sporturile cardio (alergare, eliptica, ciclism, sarituri cu coarda etc.) practicate in mod regulat antreneaza inima si corpul. Iarna sau cand ploua, este posibil sa continui fara sa te opresti. Cardio de intensitate moderata este o activitate ideala pentru cei care sunt la inceput si care sunt supraponderali. Singura conditie este sa adaptezi sportul la capacitatile tale (atentie la impact). Daca nu esti prea pasionat, opteaza pentru o banda de alergare care poate fi folosita si pentru mers.

Vezi si:  Ce alimente ar trebui sa consumi inainte de sala

3. Inot sau aerobic in apa

Inotul, sau activitati precum aqua aerobic sau aquabike, sunt recomandate atunci cand afara este mohorat sau ploua. Pe langa beneficiile fizice, are marele avantaj de a-ti ridica moralul si de a te face sa zambesti. Inotul este un sport foarte complet si ideal pentru iarna. Este excelent pentru a antrena usor intregul corp si nu are impact, intr-un mod natural.

4. Antrenament in circuit la domiciliu

Cand e frig sau ploua, iti vine sa stai acasa. Dar acesta nu este un motiv pentru a fi inactiv. Poti alege un program sportiv ideal pentru a te pune in miscare fara sa iesi din sufragerie sau sa te uzi in ploaie, ci mai degraba pentru a te face sa transpiri ca un nebun, pentru cea mai mare placere a ta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *