Cele mai bune exercitii pentru tonifierea gambelor

Cele mai bune exercitii pentru tonifierea gambelor

Gambele tonifiate nu sunt doar un aspect estetic placut, ci si o necesitate pentru o sanatate generala buna. Picioarele tonifiate sunt esentiale pentru miscarea usoara, imbunatatirea circulatiei sanguine si prevenirea bolilor precum venele varicoase sau tromboza venoasa profunda. Orice femeie pentru care aspectul exterior conteaza va face tot ce este necesar pentru a avea parte de gambe mai frumoase si mai tonifiate. Daca vei urma pana la cele mai mici detalii toate sfaturile mentionate mai jos atunci vei avea parte de tonifierea gambelor si de un aspect fizic mult mai placut si mai interesant.

Iata care sunt cele mai bune exercitii pentru tonifierea gambelor

Mersul pe jos sau alergarea: Aceste doua activitati sunt excelente pentru tonifierea muschilor gambei. Alergarea este un exercitiu cardiovascular excelent, care arde calorii si tonifica muschii picioarelor. Mersul pe jos este, de asemenea, benefic si poate fi efectuat de oricine, indiferent de nivelul de fitness.

Exercitiile cu greutati: Exercitiile cu greutati sunt o modalitate excelenta de a construi masa musculara si de a tonifia muschii gambei. Exercitiile cu gantere, haltere sau greutati de picior sunt cele mai eficiente. In timp ce faci aceste exercitii, asigura-te ca iti mentii spatele drept si ca te concentrezi pe contractia muschilor.

Flotarile: Flotarile sunt excelente pentru tonifierea muschilor gambei, dar si pentru cei ai bratelor, pieptului si spatelui. Acest exercitiu necesita multa forta si echilibru, deci este important sa incepi cu un numar mic de repetari si sa cresti progresiv.

Exercitiile de intindere: Intinderea este o modalitate excelenta de a imbunatati flexibilitatea si de a reduce riscul de accidentare. Intinderea muschilor gambei este importanta pentru prevenirea durerii si pentru imbunatatirea circulatiei sanguine. In timp ce faci exercitiile de intindere, asigura-te ca iti mentii spatele drept si ca nu fortezi prea mult.

Genuflexiuni: Genuflexiunile sunt excelente pentru tonifierea muschilor gambei si a feselor. Acest exercitiu se poate face fara greutati sau cu greutati, cum ar fi gantere sau haltere. In timp ce faci genuflexiunile, asigura-te ca iti mentii spatele drept si ca iti indoi genunchii intr-un unghi de 90 de grade.

Fandari : Fandarile sunt excelente pentru tonifierea muschilor gambei si pentru imbunatatirea echilibrului. Acest exercitiu se poate face fara greutati sau cu greutati, cum ar fi gantere sau haltere. In timp ce faci fandarile, asigura-te ca iti pastrezi pozitia corpului cat mai dreapta astfel incat musculatura ta sa poata lucra.

Aspectul fizic este important si trebuie sa ai mare grija de corpul tau astfel incat sa ajungi sa arati asa cum iti doresti.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *