Care sunt cele mai bune exercitii pentru brate

Care sunt cele mai bune exercitii pentru brate

Exercitiile pentru brate sunt o componenta importanta a antrenamentului fizic si pot fi realizate intr-o varietate de moduri. Cu toate astea, cateva exercitii se disting prin eficacitatea lor in dezvoltarea musculaturii bratelor. In cele ce urmeaza, vom explica cu lux de amanunte cateva dintre cele mai bune exercitii pentru brate.

Iata care sunt cele mai bune exercitii pentru brate

Flotarile

Flotarile sunt un exercitiu excelent pentru dezvoltarea bratelor si a pieptului. Acest exercitiu lucreaza majoritatea muschilor de la nivelul bratelor, precum si muschii pieptului dar si cei din spate.

In pozitia de flotare, poti incepe cu palmele asezate la nivelul umerilor si poti incepe sa iti cobori corpul spre podea. Asigura-te ca spatele ramane drept si ca incerci sa ajungi cat mai aproape de podea. Dupa care te poti ridica inapoi in pozitia de inceput si poti repeta exercitiul.

Ridicarea greutatilor

Ridicarea greutatilor este un alt exercitiu excelent pentru dezvoltarea bratelor. Acest exercitiu lucreaza in principal muschii bicepsului si muschii tricepsului.

Vezi si:  Aceste trei exercitii de fitness vor deveni rutina ta zilnica

Pentru a putea ridica greutatile, incepe prin a tine o greutate in fiecare mana si tine bratele intinse pe langa corp. Poti indoi bratele pentru a aduce greutatile spre umeri, dupa care le poti cobora inapoi in pozitia de inceput. Repeta exercitiul de mai multe ori.

Tractiunile

Tractiunile sunt un alt exercitiu excelent pentru dezvoltarea bratelor, in special a muschilor din spatele bratelor. Acest exercitiu poate fi realizat cu o bara de tractiune sau cu o banda de rezistenta.

In pozitia de tractiune, te poti agatade bara sau banda de rezistenta si te poti ridica astfel incat barbia sa fie deasupra barei sau benzii. Dupa care poti cobora inapoi in pozitia de inceput si poti repeta exercitiul.

Flexiile bratelor cu gantere

Flexiile bratelor cu gantere sunt un exercitiu excelent pentru dezvoltarea bicepsului si a antebratului. Acest exercitiu poate fi realizat cu o gantera sau doua gantere.

Pentru a face acest exercitiu, poti incepe prin a tine o gantera in fiecare mana si le poti tine langa corp. Indoaie bratele pentru a aduce ganterele spre umeri, dupa care le poti cobora inapoi in pozitia de inceput. Repeta acest exercitiu de mai multe ori.

Vezi si:  Maladii senile: de ce practicarea sportului este indispensabila?

Inclestari cu haltera (Barbell curls)

Inclestarile cu haltera sunt unul dintre cele mai bune exercitii pentru biceps, care te vor ajuta sa obtii forta si definire in aceasta zona.

In pozitia initiala, tine o haltera cu palmele orientate spre fata dar si cu bratele intinse. Indoaie coatele si ridica haltera spre cap si tine-o acolo timp de cateva secunde.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *