Cum gasesti o jucarie educativa pentru cei mici

Gasirea unei jucarii educative nu este niciodata o sarcina usoara si totusi este un pas mare pentru o tanara mama atunci cand micutul ei este suficient de mare pentru a apuca lucruri si a le pune in gura. Desigur, alegerea unei jucarii este o adevarata cursa cu obstacole atunci cand nu ai nicio idee despre ce este cel mai bun pentru ca micutul tau sa se joace. Iata cateva idei pentru a te ajuta sa decizi.

Cunoasterea abilitatilor copilului

Pentru a alege o jucarie potrivita, este util sa tii cont de cateva criterii, incepand cu cunoasterea abilitatilor copilului. Intr-adevar, trebuie sa se tina cont de functiile de dezvoltare, intrebandu-ne daca acesta are abilitati motorii, cognitive, intelectuale, emotionale si chiar sociale. Toate mamele ar trebui sa fie capabile sa afle totul despre copiii lor. Astfel, doar ele ar trebui sa stie ce jucarii educative pot fi utile pentru cresterea si dezvoltarea copiilor lor. De asemenea, ar trebui sa incurajezi copilul sa gandeasca, concentrandu-se sau acordand atentie jucariei in cauza si, in sfarsit, ar trebui sa incurajezi afectiunea si sociabilitatea, distrandu-te si jucandu-te cu copilul.

Vezi si:  Destinatii romantice pentru un city trip de Sfantul Valentin

Alegerea unei jucarii potrivite in functie de abilitati

Cu alte cuvinte, trebuie mai intai sa se stabileasca daca copilul are capacitatea de a observa un obiect de la distanta, de a-l ridica cu mana sau de a se rostogoli cu el. Odata ce se stie acest lucru, urmatorul pas este alegerea unei jucarii. Trebuie remarcat faptul ca toate jucariile de invatare timpurie sunt educative, dar este totusi o idee buna sa alegi o jucarie care sa insoteasca copilul pe tot parcursul dezvoltarii sale. Obiectul in cauza nu trebuie sa prezinte niciun risc care ar putea impiedica dezvoltarea sa generala si evolutia cresterii sale fizice. In plus, am auzit de jucarii care contin substante cancerigene, care provoaca sufocarea copilului sau care contin substante toxice atunci cand intra in contact cu saliva. De aceea, este important sa fim atenti atunci cand alegem o jucarie si de unde provine, dar este util sa luam si anumite masuri de precautie la cumparare.

Vezi si:  Care sunt cele mai bune filme din anul 2023

Mizeaza pe o jucarie multifunctionala

Este important ca un copil sa creasca in cele mai bune conditii cu o singura jucarie alaturi de el. Acesta este motivul pentru care multi parinti decid sa opteze pentru o jucarie de plus. Dar o simpla jucarie de plus nu poate face prea multe, mai ales cand vine vorba de a-i ajuta pe bebelusi sa-si descopere toate simturile. Prin urmare, obiectul trebuie sa aiba o functionalitate mare. Ar trebui sa fie o mangaiere, o jucarie si un obiect de mestecat si salivat. Dar o jucarie de plus din lana si bumbac il poate si sufoca, asa ca mai bine se alege un obiect din cauciuc, precum girafa Sophie. Aceasta jucarie are particularitatea de a fi educativa si nu contine produse toxice si mucegai.

Sursa: https://pepseo.fr/comment-trouver-un-jouet-pedagogique-pour-les-petits/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *