Evita gripa si raceala renuntand la aceste obiceiuri proaste

In aceasta perioda mai rece a anului, petrecem mai mult timp in interior, mai aproape unii de altii, ceea ce inseamna ca virusii profita din plin de conditiile ideale pentru a se prolifera. Si din pacate, aceste obiceiuri sunt cele care te vor supune riscului de a lua o raceala sau o gripa, poate si mai rau. Unele obiceiuri din viata de zi cu zi sunt cele care ne pot afecta sanatatea, chiar fara sa ne dam seama de asta. Dar, lucrurile se pot remedia.

Rosul unghiilor. Este un obicei foarte prost, deoarece reprezinta cea mai usoara modalitate de a contracta germeni.

Nu te speli corect pe maini. Toata lumea stie cat este de important spalatul pe maini. Dar, foarte multi dintre noi, trec peste aceasta etapa.

Trebuie insa sa se foloseasca apa calda si sapun si sa se spele asa cum trebuie mainile cel putin 20 de secunde.

Nu bei suficienta apa. Cei care nu beau destula apa risca sa de dezhidrateze, un lucru care va avea un impact negativ asupra capacitatii corpului de a trata si elimina toxinele. Un lucru care va avea drept consecinta slabirea sistemului imunitar.

Vezi si:  Semnele care iti indica faptul ca ai un nivel scazut de estrogen

Stresul face parte din viata ta. Stresul cronic te poate face sa fii mai vulnerabil in fata maladiilor. Daca suferi din cauza stresului la locul de munca cu siguranta ca vei fi mai suspu riscului de a prinde o racela sau o gripa.

Consumi prea mult zahar. Indiferent de circumstante, o alimentatie prea bogata in zahar poate dauna organismului. Acest tip de regim are un efect negativ asupra bacteriilor intestinale care joaca un rol vital atunci cand vine vorba despre functionarea organismului si a sistemului imunitar.

Nu te schimbi de haine cand ajungi acasa. Stiai ca daca o persoana tuseste sau stranuta aproaoe de tine, mucusul sau se prinde de hainele tale? Trebuie sa spunem mai mult?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *