Care sunt cele mai bune filme pentru adolescenti

Adolescentii sunt adesea vazuti ca fiind antisociali si dependenti de tehnologie. Cu toate acestea, au visele, temerile si complexitatea lor. Chiar daca petrec ore intregi in fata ecranelor, in special a retelelor de socializare, ei sunt practic aceiasi ca in trecut, doar ca au ocupatii diferite. Intre copilarie si varsta adulta, adolescenta este o perioada misterioasa in care invatam multe despre noi insine. Filmele despre sexualitate, sinucidere, comediile romantice, supereroii, filmele de groaza, de aventuri si cele pentru adolescenti sunt in centrul vietii lor de zi cu zi.

Genul „teen movie”, foarte popular printre adolescenti

S-a nascut in 1950. Producatorii si-au dat seama ca tinerii mergeau la cinema. Prin urmare, filmele pentru adolescenti se refera la ceea ce le place, la ceea ce i-ar putea interesa: sex, muzica, prieteni. Unele filme ne-au marcat adolescenta (Grease, Titanic).

Vezi si:  Seriale Netflix perfecte pentru un binge watching de o seara

In acest an, adolescentii ar trebui sa se grabeasca sa vada:

Prima parte a filmului Kamelott.
Mad Max.
No time to die cu Daniel Craig.
The New Mutants.
Avatar 2.
Black Widow cu Scarlett Johansson.
OSS 117 cu Jean Dujardin.

Breakfast Club (1985)

Regizor: John Hughes

Actori: Emilio Estevez, Paul Gleason, Anthony Michael Hall

Punctaj: 7,8 din 10.

Synopsis: Cinci elevi de liceu cu personalitati complet opuse se trezesc in detentie intr-o sambata. Profesorul care ii supravegheaza le cere fiecaruia dintre ei sa scrie un eseu de 1.000 de cuvinte pe tema: „Cine te crezi? Pe masura ce ziua avanseaza, ei discuta, se despart unul de altul si sfarsesc prin a gasi mai multe lucruri in comun decat credeau.

The Perks of Being a Wallflower (2012)

Regizor: Stephen Chbosky

Distributie: Logan Lerman,Emma Watson,Ezra Miller

Punctaj: 7,8 din 10.

Synopsis: La liceul la care tocmai a ajuns, Charlie este considerat ciudat. Sensibilitatile si gusturile sale sunt in dezacord cu cele ale colegilor de clasa. Pentru profesorul sau de literatura, el este fara indoiala o minune, pentru ceilalti, este doar un „ratat”. Intre timp, el ramane pe margine – pana in ziua in care doi seniori, Patrick si frumoasa Sam, il iau sub aripa lor. Datorita lor, descopera muzica, petrecerile, sexul… pentru Charlie, o noua lume se deschide in fata lui.

Vezi si:  Cele mai bune seriale Netflix pe care pe poti urmari intr-un weekend

Back to the Future (1985)

Regizor: Robert Zemeckis

Distributie: Michael J. Fox,Christopher Lloyd,Lea Thompson

Punctaj: 8,3 din 10.

Synopsis: 1985. Tanarul Marty McFly duce o existenta anonima alaturi de prietena sa Jennifer, tulburat doar de familia sa in criza si de un director care l-ar exmatricula cu placere din scoala. Prieten al excentricului profesor Emmett Brown, il insoteste intr-o noapte pentru a-i testa noul experiment: calatoria in timp cu ajutorul unui DeLorean modificat. Demonstratia merge prost: apar traficanti de arme si il ucid pe omul de stiinta. Marty se refugiaza in masina si se trezeste transportat in 1955. Acolo, el isi impiedica parintii sa se intalneasca si trebuie sa faca totul pentru a-i impaca, altfel nu va mai putea exista…

Sursa: https://www.plare.fr/film-pour-ado-nous-avons-une-liste-speciale/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *