Cum alegi corect pestii de acvariu

Acvariofilia este o pasiune minunata, este atat de relaxant sa vezi un intreg organism traind sub ochii nostri. Am putea petrece ore intregi contempland mediul nostru acvatic pe care avem norocul sa-l avem chiar la noi acasa.

Da, dar atunci cand incepem, ne simtim uneori complesiti si pentru a evita sa facem greseli, este important sa cunoastem toate informatiile pentru a avea cel mai frumos acvariu!

Cum aleg pestii potriviti pentru acvariul meu?

Nu exista nimic mai frumos decat un acvariu si, la fel ca un tablou frumos, poate fi expus cu mandrie in sufrageria noastra pentru a fi contemplat. Este nevoie de liniste pentru a studia pestii si mai ales pentru a-i contempla. Vei reconstitui un intreg organism care va trai in coabitare perfecta, da, dar pentru asta este esential sa nu cumparati primul peste care apare (acest lucru este valabil si pentru plante).

Acest animal de companie este partenerul perfect, deoarece este silentios, maiestuos si nu va va deranja oaspetii (toata lumea iubeste pestii). Dar, pentru a mentine o armonie perfecta, trebuie sa alegeti specii de pesti care sunt facute sa traiasca impreuna. Acum ca v-ati amenajat acvariul, este timpul sa il umpleti cu pesti frumosi.

Vezi si:  Activitati ideale pentru a stimula creierul

Pesti de apa dulce sau de apa sarata?

Pestii de apa dulce sunt mai potriviti pentru incepatori. Ei necesita mai putina intretinere si sunt mai putin sensibili la variatiile de temperatura. Parametrii care trebuie monitorizati sunt mai limitati. Prin urmare, este recomandabil sa incepeti cu un acvariu de apa dulce mai degraba decat cu unul de apa sarata.

Pestii de apa sarata sunt mai interesanti, dar necesita un biotop si un ecosistem foarte sensibil. Trebuie sa verificati in mod regulat echilibrul biotopului. Prezenta coralului poate fi o problema pentru unii pesti si este esentiala pentru altii.

Pentru pestii de apa dulce, apa rece sau apa calda?

Apa rece: Acvariul cu apa rece este probabil cel mai usor de creat si de intretinut. Este, de asemenea, mai economic, deoarece necesita mai putine accesorii. Pe de alta parte, veti avea mai putine optiuni in ceea ce priveste speciile de pesti si acvariul nu va putea evolua. Va fi, asadar, un acvariu simplu, fara complicatii!

Vezi si:  Tot ce trebuie sa stii despre alegerea unei mulinete

Apa calda: Mult mai interesant decat acvariul cu apa rece, deoarece puteti recrea un adevarat biotop. Este, de asemenea, mai estetic. Veti gasi mai multe specii diferite care sa va populeze acvariul, iar accesoriile sunt, de asemenea, mai diversificate. Dar este, de asemenea, mai fragil. Pestii sunt adesea mai delicati. Si veti avea nevoie de mai multe echipamente.

Nu cumparati toti pestii deodata. Aclimatizati-i putin cate putin. Introduceti primii pesti si vedeti daca se adapteaza. Daca totul merge bine dupa 2 saptamani, puteti adauga alti pesti. Fiti atenti la diferitele caracteristici ale fiecarui peste pentru a le cunoaste nevoile, care difera de la un peste la altul (mediu, temperatura apei…) Pentru a va alege pestii, imaginati-va cum va arata acvariul dvs. la final. Nu puteti alege pestii la intamplare. Trebuie sa va ganditi la fiecare alegere in raport cu ceilalti pesti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *