Cat de importanti sunt cei 7 ani de acasa la copii

Cat de importanti sunt cei 7 ani de acasa la copii

Cei 7 ani de acasa sunt o perioada cruciala in dezvoltarea copiilor, deoarece acestia invata si isi formeaza abilitatile sociale, emotionale, cognitive si fizice care le vor influenta stilul de viata pentru tot restul vietii. In aceasta perioada, copiii isi formeaza valorile, atitudinile si relatiile cu ceilalti, isi dezvolta personalitatea si isi construiesc increderea in sine.

Primii ani de viata sunt esentiali pentru dezvoltarea creierului, care se formeaza prin experientele pe care copilul le traieste si prin relatiile cu parintii si cu ceilalti membri ai familiei. Interactiunile cu parintii si cu alti adulti ii ofera copilului modele de comportament si il ajuta sa inteleaga cum ss se comporte in societate. De asemenea, parintii sunt primii profesori ai copilului si joaca un rol esential iîn dezvoltarea abilitatilor cognitive ale acestuia.

Ce implica cei 7 ani de acasa la copii

Cele 7 ani petrecuti acasa la copii sunt o perioada cruciala din dezvoltarea lor, atat din punct de vedere emotional, cat si din punct de vedere intelectual. In acest interval, copiii experimenteaza o serie de schimbari importante si invata noi abilitati care ii vor pregati pentru viata de adult.

Vezi si:  Poze de familie: cum le pastram?

In primul rand, copiii in varsta de 7 ani incep sa devina mai constienti de lumea din jurul lor si de propriile lor emotii. Ei incep sa inteleaga concepte precum prietenia, loialitatea si respectul fata de ceilalti. De asemenea, acestia incep sa isi dezvolte capacitatile sociale, invatand sa se jocheze in grup, sa isi faca prieteni si sa gestioneze conflictele.

In ceea ce priveste dezvoltarea intelectuala, copiii de 7 ani incep sa isi dezvolte abilitatile de gandire si de invatare. Ei incep sa se concentreze mai bine si sa isi dezvolte capacitatile de atentie, memoria si gandirea critica. De asemenea, acestia incep sa isi dezvolte abilitatile de comunicare si sa invete sa citeasca si sa scrie.

Pe masura ce copiii cresc, relatiile cu ceilalti si capacitatea lor de a comunica si de a colabora cu ceilalti devin din ce in ce mai importante. In aceasta perioada, copiii incep sa se compare cu ceilalti si sa isi formeze prietenii, iar aceste relatii pot avea un impact major asupra dezvoltarii emotionale si sociale a copilului.

Vezi si:  Care este importanta celor 7 ani de acasa

In plus, acesti ani sunt importanti pentru formarea abilitatilor fizice si motorii ale copilului, care sunt esentiale pentru dezvoltarea coordonarii si a fortei fizice. Copiii invata sa mearga, sa alerge, sa se joace si sa se bucure de activitati fizice care le vor face copilaria mai frumoasa si mai interesanta pe zi ce trece.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *